V Umagu najmlajši zmagovalec doslej

Naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene se je ob zdravstvenih težavah zgodaj poslovil od tradicionalnega turnirja.
Fotografija: Aljaž Bedene je stari znanec turnirja v Umagu, toda letos po londonski okužbi v Istri še ni bil na želeni ravni. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je stari znanec turnirja v Umagu, toda letos po londonski okužbi v Istri še ni bil na želeni ravni. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Tradicionalni turnir ATP v Umagu je najbližje Sloveniji med spektakli te teniške ravni. Po pandemiji se je zdaj spet vrnil v koledar z lepim nagradnim skladom 420.000 evrov, škoda le, da se med navzočimi ni v vidnejši luči predstavil naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene.

Toda Ljubljančan je plačal davek okužbi koronavirusa, s katero se je vrnil iz Wimbledona, zato je odpovedal načrtovan naslednji turnir v Hamburgu, tukaj v Umagu pa je odigral le en dvoboj. Ob tem je bilo jasno, da je med okrevanjem še daleč od brezhibne tekmovalne pripravljenosti. 

Zmagovalec turnirja pa je 18-letni Španec Carlos Alcaraz, v tem istrskem turističnem kraju še nikdar niso imeli tako mladega igralca s pokalom najboljšega na turnirju serije ATP. V finalu je ugnal izkušenega Francoza Richarda Gasqueta s 6:2, 6:2.

Sezona tradicionalnih turnirjev na pesku se bo nadaljevala v naši soseščini, le da tokrat severno od Karavank: na vrsti je največji avstrijski poletni teniški turnir v Kitzbühlu.

Preberite še:

Komentarji: