Vettel v pogovorih za selitev k Racing Pointu

Vettla bo v naslednji sezoni pri poskočnem konjičku iz Maranella nadomestil Španec Carlos Sainz mlajši (McLaren).
Fotografija: Sebastian Vettel med nedavno dirko v Spielbergu. FOTO: Leonhard Foeger/AFP
Odpri galerijo
Sebastian Vettel med nedavno dirko v Spielbergu. FOTO: Leonhard Foeger/AFP

Moštvo formule 1 Racing Point je po navedbah nemškega časopisa Bild začelo pogovore s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom. Nemec po letošnji sezoni zapušča moštvo Ferrarija, Racing Point, od prihodnje sezone tovarniško moštvo Aston Martin, pa je edini pravi kandidat, da 33-letniku ponudi konkurenčni sedež v F1 za prihodnjo sezono.


Stroll ima pri moštvu zagotovljen sedež za sezono 2021


Bild po poročanju nemške tiskovne agencije dpa navaja, da bi lahko Vettel v moštvu zamenjal Mehičana Sergia Pereza, ki mu prav tako poteče pogodba po letošnji sezoni. Moštvo pa ima do 31. julija čas, da aktivira klavzulo, ki omogoča Mehičanu sedež v moštvu Aston Martina za sezono 2021.

Bild sicer navaja, da je vodja moštva Otmar Szafnauer bolj naklonjen trenutni zasedbi, medtem ko bi britanskemu koncernu podpis pogodbe s Vettlom prinesel večjo medijsko izpostavljenost ter dodatna sponzorska sredstva. Drugi dirkač ekipe, Kanadčan Lance Stroll, sin milijarderja Lawrenca Strolla, ki ima v lasti večinski delež Racing Pointa, ima pri moštvu zagotovljen sedež za sezono 2021.

Sebastian Vettel (levo) se je na Štajerskem pridružil pobudi Lewisa Hamiltona (desno). FOTO: Mark Thompson/Reuters
Sebastian Vettel (levo) se je na Štajerskem pridružil pobudi Lewisa Hamiltona (desno). FOTO: Mark Thompson/Reuters


Vettla bo v naslednji sezoni pri poskočnem konjičku iz Maranella nadomestil Španec Carlos Sainz mlajši (McLaren). Racing Point po dveh dirkah kaže solidno formo in v skupnem seštevku med konstruktorji zaseda četrto mesto. Trenutno so po pritožbi Renaulta pod preiskavo komisarjev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ker naj bi v določenih komponentah dirkalnika kršili pravila Fie.

Preberite še:

Komentarji: