Voračova: V Melbournu je bilo kot v najhujših sanjah

Češko teniško igralko je sprva doletela podobna usoda kot Novaka Đokovića, Avstralijo pa je hitro zapustila in zdaj zahteva odškodnino.
Fotografija: Renato Voračovo (desno) so takole odpeljali nazaj na letališče v Melbournu in jo poslali v domovino. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Renato Voračovo (desno) so takole odpeljali nazaj na letališče v Melbournu in jo poslali v domovino. FOTO: William West/AFP

Češka teniška igralka Renata Voračova je dejala, da bo od Avstralske teniške zveze zahtevala odškodnino, potem ko je bila prejšnji teden pridržana v Melbournu na podlagi istih vizumskih razlogov kot srbski zvezdnik Novak Đoković, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Zahteva za odškodnino »ne bo majhna«, je za češki časnik Denik povedala 38-letna Voračova: »Letalska karta je stala 60.000 čeških kron (2460 evrov) in moj trener je potoval z mano. In potem je tu še bivanje za ves ta čas, hoteli, trening za grand slam, možna denarna nagrada,« je zahtevek za denarno kompenzacijo utemeljila Voračova, ki je v Avstraliji delila usodo z Đokovićem.

»Upam, da se bo Tennis Australia soočila s tem in da nam ne bo treba iskati dodatnih pravnih poti,« je dodala Voračova, ki je dejala, da nima več želje po igranju tenisa, odkar je v ponedeljek pristala v Pragi. »Ne razmišljam o tenisu. Še vedno se prebujam od šoka, nisem ga še predelala. Izčrpana sem,« je povedala Voračova.

Dodala je, da se ne želi ozirati nazaj na dogajanje v Melbournu. »Tega v najtemnejših nočnih morah nisem pričakovala, bilo je preveč,« je povedala Voračova, ki je med zaslišanjem po pridržanju priznala, da se je zlomila in je planila v jok. »Bila sem zaskrbljena. Nisem se počutila varne, dokler se nisem vrnila domov, nobene gotovosti ni bilo. Bilo je, kot da bi gledala film, dolgo zasliševanje z ukazi, kot sta 'sleci se, obleci se'. Grozno, nočem niti razmišljati o tem, kaj šele, da bi to še enkrat doživela.«

Medtem ko je Voračova po sobotni izpustitvi že zapustila Avstralijo, pa je Đoković po odločitvi sodnika, ki je preklical odločitev avstralskih oblasti o preklicu vizuma, ostal in čaka na končno odločitev avstralske vlade o svojem statusu.

Preberite še:

Komentarji: