Zaman so čakali na dvoboj med Đokovićem in Thiemom

Prvi igralec sveta je na Dunaju zbral le tri igre proti Italijanu Lorenzu Sonegu, za Avstrijca je bil usoden Rus Andrej Rubljov.
Fotografija: Novak Đoković (levo) je moral čestitati Lorenzu Sonegu (desno) za gladko zmago. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković (levo) je moral čestitati Lorenzu Sonegu (desno) za gladko zmago. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Dunaj – Ljubitelji tenisa v Avstriji in širše so nestrpno pričakovali nedeljo, ko naj bi se v finalu teniškega turnirja na Dunaju pomerila prvi igralec sveta Novak Đoković in domači matador Dominic Thiem. A v finalu ne bo ne enega ne drugega, pot obeh se je končala v četrtfinalu. Srba je razorožil Italijan Lorenzo Sonego, za Thiema pa je bil usoden Rus Andrej Rubljov.

Petindvajsetletni Sonego, 42. igralec sveta, ki doslej še nikoli ni premagal kakšnega od desetih najboljših, je za zmago proti nerazpoloženemu Đokoviću potreboval vsega 68 minut. S tem si je zagotovil prvo polfinale v letošnji sezoni in prvo po lanskem Kitzbühlu. V prvem nizu mu je uspevalo vse, v drugem je bilo videti, da bo Srb vendarle vzpostavil ravnotežje. A Italijan, ki je odlično serviral, je ubranil vseh šest zaključnih žogic za odvzem servisa in na koncu slavil zmago s 6:1 in 6:2.
 

Izpadel tudi Medvedjev


Sonego se bo za drugo uvrstitev v finale v karieri pomeril z Britancem Danielom Evansom, ki je v prvem krogu izločil Aljaža Bedeneta., danes pa je prekosil Bolgara Grigorja Dimtrova s 7:6 (3), 4:6, 6:3.

Drugi polfinalni par je že znan, v njem pa tudi ne bosta igrala igralca, ki bi ju pričakovali. Rubljov, peti nosilec, je namreč s 7:6 in 6:2 premagal branilca naslova Thiema, Južnoafričan Kevin Anderson pa je bil s 6:4 in 7:6 boljši od četrtega nosilca, Rusa Daniila Medvedjeva.

Komentarji: