Zmagovalka New Yorka Naomi Osaka na prisilni počitek (VIDEO)

Zaradi težav s hrbtom, ki so jo zadnje dni mučile že na pekinškem turnirju, bo morala izpustiti Hongkong.
Fotografija: Naomi Osaka je imela težave s hrbtom že v Pekingu. FOTO: Greg Baker/AFP
Odpri galerijo
Naomi Osaka je imela težave s hrbtom že v Pekingu. FOTO: Greg Baker/AFP

Tokio – Zmagovalka zadnjega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, 20-letna Japonka Naomi Osaka, je bila zaradi poškodbe hrbta prisiljena odpovedati nastop na skorajšnjem turnirju v Hongkongu. Že na turnirju v Pekingu, na katerem se je poslovila v polfinalu, je zaradi težav s hrbtom med dvoboji potrebovala zdravniško pomoč, je poročala STA.


Previdna pred Singapurjem


»Že ves teden me pri igranju ovirajo bolečine v hrbtu. Zdravniki so mi svetovali počitek, da se stanje ne bi še poslabšalo,« je pojasnila mlada Japonka. Bržkone se je ta čas šesta svetovna igralka (jutri bo pridobila še dve mesti) za tovrstno potezo odločila tudi iz previdnosti, saj jo konec meseca v Singapurju – prvič v karieri – čaka zaključni turnir sezone, ki se ga bo udeležila le najboljša osmerica svetovnih »loparjev«.


Lovorika za Danko


V Pekingu se je sicer lovorike veselila drugopostavljena Danka Caroline Wozniacki, ki je bila v finalu s 6:3 in 6:3 boljša od Latvijke Anastazije Sevastove, ki je v polfinalu izločila Osako. Caro je vknjižila jubilejno trideseto zmago s turnirjev WTA v karieri in ponovila pekinški uspeh izpred osmih let. S tem si je 28-letnica tudi že dokončno zagotovila udeležbo v Singapurju.


Medvedjev razočaral japonske navijače


Na turnirju ATP v Tokiu pa se je tretje turnirske zmage, največje v karieri, veselil nepostavljeni 22-letni Rus Danil Medvedjev, ki je na razočaranje domačih navijačev v finalu s 6:2 in 6:4 gladko odpravil tretjega nosilca, Japonca Keija Nišikorija. Poraženec bo tudi na jutrišnji novi svetovni jakostni lestvici zadržal dvanajsto mesto, zmagovalec pa bo z 32. po novem poskočil na 22. mesto in bo odslej najvišje rangirani Rus.

Preberite še:

Komentarji: