Nadal po nočnem maratonu izločil Đokovića, v polfinalu proti Zverevu

Španski teniški zvezdnik je bil v četrtfinalu odprtega prvenstva Francije boljši od št. 1 iz Srbije. Poslovil se je tudi čudežni deček Carlos Alcaraz.
Fotografija: Rafael Nadal ni skrival veselja po zmagi nad Novakom Đokovićem. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal ni skrival veselja po zmagi nad Novakom Đokovićem. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Nemški teniški as Alexander Zverev se je kot prvi uvrstil med najboljšo četverico na odprtem prvenstvu Francije. V četrtfinalu drugega letošnjega turnirja za grand slam v Roland-Garrosu je po hudem boju zaustavil zmagoviti pohod vzhajajočega španskega zvezdnika Carlosa Alcaraza. V polfinalu se bo pomeril z Alcarazovim slovitim rojakom Rafaelom Nadalom, ki je po nočnem maratonu izločil srbskega šampiona Novaka Đokovića.

Nadal je potreboval štiri ure in 12 minut, da je s 6:2, 4:6, 6:2 in 7:6 (4) premagal 35-letnega Beograjčana. Dvoboj, že 59. medsebojni, se je začel v torek ob 21.04 in končal v sredo ob 1.16, ko se je začel »Rafa« veseliti 29. zmage nad Đokovićem.

Novak Đoković je hitro odkorakal z igrišča. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Novak Đoković je hitro odkorakal z igrišča. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters

»To je bil po pričakovanju še zelo naporen in zahteven obračun. Novak je eden od najboljših igralcev v zgodovini. Če ga želiš premagati, moraš od prve do zadnje točke (od)igrati vrhunsko,« je ključ do uspeha proti št. 1 na svetovni lestvici razkril Nadal, ki se je gledalcem za glasno spodbujanje zahvalil v francoščini.

Navijačem, ki so na tribunah vztrajali do konca, je popihal na dušo tudi z besedami, da je to njegovo najljubše prizorišče nasploh. »Prav čutim ljubezen vseh, to je vsekakor najpomembnejši kraj v moji karieri,« je poudaril as iz Manacorja na Majorki, ki bo pojutrišnjem praznoval 36. rojstni dan. 

Alexander Zverev je po uvrstitvi v polfinale Roland-Garrosa kričal od navdušenja. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Alexander Zverev je po uvrstitvi v polfinale Roland-Garrosa kričal od navdušenja. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Zverev: Carlos bo osvojil še veliko lovorik

V prvem četrtfinalnem dvoboju je Zverev začel odlično in uvodni niz dobil s 6:4. Z enakim rezultatom je bil boljši tudi v drugem, tretjega pa je prav tako s 6:4 v svojo korist odločil Alcaraz. V četrtem je nato o zmagovalcu odločala podaljšana igra, v kateri je bil s 7:6 (7) bolj zbran 25-letni Nemec. Dvoboj je trajal 3 ure in 18 minut, Zverev pa je za zmago izkoristil drugo zaključno žogo.

Gledalci so Carlosu Alcarazu po porazu namenili glasen aplavz. FOTO: Thomas Samson/AFP
Gledalci so Carlosu Alcarazu po porazu namenili glasen aplavz. FOTO: Thomas Samson/AFP

»Vedel sem, da bom moral tokrat za uspeh prikazati svoj najboljši tenis. Carlos je namreč neverjeten igralec, ki bo tu osvojil še veliko lovorik. To sem mu tudi rekel. Upam, da si bom jaz svojo prvo priigral, preden bo zavladal Alcaraz,« si je zaželel Zverev, ki se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem obračuna med srbskim branilcem lovorike Novakom Đokovićem in Špancem Rafaelom Nadalom.

Preberite še:

Komentarji: