Zverevu zaradi izpada v Acapulcu odvzeli točke in nagrado

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je prejel prvo kazen za incident z loparjem na turnirju v Acapulcu.
Fotografija: Alexander Zverev je z napadom na sodniški stol pospremil poraz proti britansko-finski navezi Lloyd Glasspool-Harri Heliovaara. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Alexander Zverev je z napadom na sodniški stol pospremil poraz proti britansko-finski navezi Lloyd Glasspool-Harri Heliovaara. FOTO: Reuters

Združenje teniških profesionalcev ATP je Alexandru Zverevu odvzelo denarne nagrade in točke s turnirja v Mehiki ter dodatno kazen 40.000 ameriških dolarjev (35.716 evrov). Nadaljuje tudi preiskavo dogodka, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tretji igralec sveta je po porazu v dvojicah jezo stresel nad sodnikom in z loparjem večkrat udaril po stolu, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik dvoboja. Po incidentu ga je ATP že v sredo izključila s turnirja.

V četrtek pa se je zveza odločila za dodatno kazen odvzema točk in denarne nagrade 30.000 dolarjev (26.778 €), osvojenih na turnirju, ter denarne kazni 40.000 dolarjev (35.716 €). Dodatno bo ATP opravil še poglobljeno preiskavo incidenta, s tem pa Zvereva lahko doletijo še dodatne sankcije.

Nemški zvezdnik se je nekaj ur po incidentu sicer opravičil za nepremišljeno dejanje. Sporočil je, da je bilo obnašanje povsem nesprejemljivo ter da si bo vzel nekaj časa za razmislek o tem, kaj je naredil.

Preberite še:

Komentarji: