Blizu olimpijski kolajni še en slovenski judoist

Mihael Žgank, nekdanji dolgoletni član najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku, je na OI v Tokiu končal na nehvaležnem petem mestu.
Fotografija: Mihael Žgank (desno) je moral v dvoboju za tretje mesto priznati premoč Uzbekistancu Davlatu Bobonovu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Mihael Žgank (desno) je moral v dvoboju za tretje mesto priznati premoč Uzbekistancu Davlatu Bobonovu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Ni veliko manjkalo, pa bi kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil še en slovenski judoist. V kategoriji do 90 kilogramov se je namreč Mihael Žgank, ki se od leta 2018 bori za Turčijo, izkazal s petim mestom.

Nekdanji dolgoletni član najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku se je prebil do polfinala, v katerem je moral v podaljšku na zlato točko (vazari) priznati premoč Nemcu Eduardu Tripplu. Zatem je v dvoboju za bronasto odličje z iponom izgubil še z Uzbekistancem Davlatom Bobonovom. Na poti do polfinala je Žgank v podaljških izločil Kubanca Ivana Felipeja Silvo Moralesa (z vazarijem), Američana Coltona Browna (z vazarijem) in Nizozemca Noela Van T Enda (z iponom).

V Mihaelu Žganku je danes vrelo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
V Mihaelu Žganku je danes vrelo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters


Judoist iz Migojnic pri Žalcu, ki bo 1. februarja prihodnje leto praznoval 28. rojstni dan, je do svetovnega prvenstva v Budimpešti 2017, na katerem je zablestel s srebrno kolajno, branil slovenske barve. Kmalu zatem se je zaradi boljših razmer za trening in življenje odločil za prestop v turško reprezentanco, vendar na slehernem koraku poudarja, da bo Slovenija pri njem vedno pred Turčijo.

Preberite še:

Komentarji: