Olimpijskemu turnirju golfistk grozi skrajšanje

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu razmišljajo, da bi turnir za ženske, ki se je začel v sredo, skrajšali za en dan.
Fotografija: Ob žgočih temperaturah je bilo igralkam na igriščih kluba Kasumigaseki v zadnjem času pošteno vroče. Zdaj prihaja viharna ohladitev. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Ob žgočih temperaturah je bilo igralkam na igriščih kluba Kasumigaseki v zadnjem času pošteno vroče. Zdaj prihaja viharna ohladitev. FOTO: Toby Melville/Reuters

Območju, kjer leži Kasumigaseki Country Club, se namreč približuje tropska nevihta. Za Slovenijo tam igra Pia Babnik, ki je uvodni dan končala na 23. mestu. Za soboto, ko bi se moral štiridnevni turnir golfistk končati, vremenoslovci območju napovedujejo tropsko nevihto.

»Igralkam smo sporočili, da bomo morda prisiljeni skrajšati turnir na 54 lukenj,« je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala tehnična delegatka turnirja Heather Daly-Donofrio. »Vremenske razmere bomo še naprej spremljali,« je dodala.

Kdaj bi utegnili sprejeti odločitev, še ni znano. »V najboljšem primeru se bomo odločili, preden bodo golfistke začele tretji krog,« je povedala Daly-Donofrijeva. Organizatorji upajo, da se bodo vremenske razmere spremenile in bodo lahko v soboto odigrali zadnji krog turnirja, kot je predvideno, je dodala.

Na turnirju z načrtovanimi 72 luknjami nastopa 60 igralk. V četrtek naj bi ga izvedli nemoteno.

Preberite še:

Komentarji: