Peršetova predzadnja, morala na infuzijo

Brazilska daljinska plavalka Ana Marcela Cunha je na 10 km osvojila zlato, Slovenka 24. v pretopli vodi. Zaradi utrujenosti in dehidracije morala na infuzijo.
Fotografija: Ana Marcel Cunha je bila najboljša na 10 km. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Odpri galerijo
Ana Marcel Cunha je bila najboljša na 10 km. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Brazilska daljinska plavalka Ana Marcela Cunha je osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu. Devetindvajsetletna Južnoameričanka je 10-kilometrsko preizkušnjo v tokijskem zalivu preplavala v času 1:59:30,8 ure in za 0,9 sekunde prehitela drugouvrščeno Nizozemko Sharon van Rouwendaal, sicer olimpijsko prvakinjo iz Ria de Janeira 2016.
                       
Tretje mesto je z zaostankom 1,7 sekunde osvojila Avstralka Kareena Lee. Edina slovenska predstavnica Radovljičanka Špela Perše je v konkurenci 25 plavalk osvojila 24. mesto, za Brazilko je zaostala 9:02,2 minute.

»Ne vem točno, kaj naj rečem, a z uvrstitvijo nisem zadovoljna. Že od samega začetka se nisem počutila prav dobro v vodi. Kljub vroči vodi so me grabili krči in težko sem plavala. Potem tekma seveda ni stekla, kot bi si želela, Mislim, da sem bila bolje pripravljena, kot sem pokazala danes, a očitno ni bil moj dan,« je po tekmi povedala Peršetova in potarnala, da je bila voda zanjo tokrat pretopla.

Špela Perše je debitirala na OI. FOTO: Igor Mali
Špela Perše je debitirala na OI. FOTO: Igor Mali

 

Po 14. mestu popustila


»Špela je dobro plavala do tretjega obrata. Začela je na 19. mestu, našla priključek z najboljšimi in napredovala celo do 14., potem pa je presenetilo tudi mene, da je naenkrat zaostala. Ko so jo začeli grabiti krči, je nehala uporabljati noge in na olimpijskih igrah potem nisi več konkurenčen. Pomembno je, da je vztrajala do konca, saj je to vendarle olimpijski nastop,« pa je po tekmi povedal trener Alen Kramar in dodal, da je dala njegova varovanka res vse od sebe, po vrnitvi v olimpijsko vas je morala zaradi dehidracije in utrujenosti celo na infuzijo.

Komentarji: