V Tokiu osem novih koronskih primerov in tudi en dopinški

Med pozitivnimi na testiranju za covid-19 tudi en športnik, Avstralci začasno suspendirali tekmovalca v preskakovanju ovir.
Fotografija: Japonski prireditelji OI so v dnevnem poročilu navedli, da so pred petkovim slovesnim odprtjem iger v Tokiu odkrili osem novih pozitivnih primerov na covid-19. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Japonski prireditelji OI so v dnevnem poročilu navedli, da so pred petkovim slovesnim odprtjem iger v Tokiu odkrili osem novih pozitivnih primerov na covid-19. FOTO: Franck Fife/AFP

Japonski prireditelji olimpijskih iger so v današnjem dnevnem poročilu navedli, da so pred petkovim slovesnim odprtjem največje športne prireditve v Tokiu odkrili osem novih pozitivnih primerov na novi koronavirus. Med njimi je tudi en športnik, ki pa ne biva v olimpijski vasi, so poudarili.

Vse od 1. julija so tako organizatorji v povezavi z OI registrirali 75 pozitivnih primerov na covid-19. Pri tem so sporočili, da je bila tokrat pozitivna tudi ena od uradnih oseb v olimpijski vasi, ki je imela ducat bližnjih stikov. Že v torek so v češki olimpijski reprezentanci razkrili, da je po pozitivnem testu njihovega odbojkarja na mivki Ondreja Perušiča zdaj pozitiven še njegov trener Simon Nausch.

Ob 75 pozitivnih testih, ki so jih registrirali japonski prireditelji, so v Tokiu in okolici odkrili še štiri nove primere, povezane z olimpijskimi igrami. Vendar pa regionalne oblasti na Japonskem niso obvezane, da poročajo o teh odkritih primerih.

Komentarji: