Bertoncelj po kvalifikacijah: čaka me temeljit pogovor s skakalci

Poljski skakalec Kamil Stoch (135,3 točke) je bil najboljši v kvalifikacijah za nedeljsko prvo posamično tekmo 42. sezone svetovnega pokala v Wisli.
Fotografija: Poljak Kamil Stoch je dobil kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo skakalcev v Wisli. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Odpri galerijo
Poljak Kamil Stoch je dobil kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo skakalcev v Wisli. FOTO: Janek Skarzynski/AFP

Poljski skakalec Kamil Stoch (135,3 točke) je bil najboljši v kvalifikacijah za nedeljsko prvo posamično tekmo 42. sezone svetovnega pokala v Wisli. Nedeljski nastop si je na skakalnici Adama Malysza priborilo skupno šest Slovencev, najboljši med njimi je bil Peter Prevc (111,3) na 16. mestu. V soboto bo za uvod najprej na sporedu ekipna tekma.

image_alt
Peter Prevc: Bojim se, da ne bom videl družine do konca marca


Selektor Gorazd Bertoncelj je na Poljsko odpeljal sedmerico skakalcev, šest jih bo nastopilo na nedeljski tekmi. Poleg Prevca so si nastop na prvi posamični preizkušnji sezone zagotovili še Bor Pavlovčič (104,6 točke) s 26. mestom, Anže Lanišek (103,2) s 30., Tilen Bartol (103) z 32., Žiga Jelar (101,3) s 34. in lani poleti zmagovalec Wisle Timi Zajc (96,8) z 39. mestom. Za eno mesto je spodrsnilo Anžetu Semeniču (90,5), ki je bil 51. med kvalifikanti.


Prevc zanesljiv, med dolžniki predvsem Zajc, Lanišek in Jelar


»Res je, zagotovo smo si malo drugače predstavljali uvod, to niso bili skoki z zadnjih treningov. Z današnjimi nastopi naših tekmovalcev ne moremo biti zadovoljni. A zdaj nas čaka temeljit pogovor, skupaj bomo analizirali nastope pred tekmama. Pa tudi fantje se morajo najprej malo sprostiti,« je po kvalifikacijah menil selektor slovenske vrste Gorazd Bertoncelj in dodal, da je bilo danes gotovo prisotno tudi nekaj treme.

Peter Prevc je bil najdaljši med slovenskimi skakalci. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Peter Prevc je bil najdaljši med slovenskimi skakalci. FOTO: Kacper Pempel/Reuters


Dolžniki so ostali predvsem Zajc, Lanišek in Jelar, medtem ko je kapetan ekipe Prevc zanesljivo opravil svoje delo. »Zanimivo, Peter je edini v reprezentanci, ki je danes naredil korak naprej in ne nazaj. To nas zelo veseli. Ima dobro odskočno desko, da napreduje iz nastopa v nastop,« je bil Bertoncelj v pogovoru za STA zadovoljen z najizkušenejšim članom slovenske vrste, na katerega pred odhodom na Poljko še ni stavil nihče.

»Pri Lanišku je njegovemu ne najboljšemu nastopu zagotovo botrovala tudi trema, Zajc se tudi ni znašel in je naredil napako, Jelar pa je imel nekaj smole z razmerami, saj je izgubil zaletno hitrost. A vsi bodo imeli še eno priložnost, saj smo se, tudi malo taktično, odločili, da bo ta četverica nastopila na sobotni tekmi,« je še razkril Bertoncelj. Moštvena tekma bo v soboto na sporedu ob 16. uri, prva posamična tekma nove sezone pa bo v nedeljo prav tako ob 16.00.

Preberite še:

Komentarji: