Boe spet brez konkurence, Fak z zadnjim strelom ob deseterico

Johannes Boe je v odlični kulisi v Novem Mestu dobil biatlonsko tekmo s skupinskim štartom, Jakov Fak je preizkušnjo končal na 11. mestu. 
Fotografija: Johannes Boe je še povečal prednost v skupnem seštevku. FOTO: AP
Odpri galerijo
Johannes Boe je še povečal prednost v skupnem seštevku. FOTO: AP

V Novem Mestu na Češkem je bila sporedu tekma biatloncev s skupinskim štartom. Jakov Fak je bil letos že dvakrat v deseterici, enkrat je bil celo četrti, drugič deveti, tokrat pa je bil do zadnjega streljanja v igri za novo deseterico. Na obeh streljanjih leže je Fak pustil po eno tarčo nepokrito, a je v teku ohranjal solidno izhodišče, bil je 17., nato pa je z ničlo na prvem streljanju stoje prišel tik za deseterico. 

Na zadnjem streljanju je imel odlično priložnost, če bi zadel vseh pet strelov, bi končal vsaj na sedmem mestu, tako pa je zgrešil zadnji, biatlonski strel in moral še enkrat v kazenski krog. Fak je na koncu v teku zmogel do 11. mesta in potrdil dobro pripravljenost, z malo boljšim streljanjem bi bila uvrstitev še precej boljša. 

»Moram reči, da je bilo boljše kot včeraj. Danes smo vsi imeli enako startno pozicijo. To je bil nastop, ki mi je dal kakšen dober signal, da bo vseeno vse v redu, ko bom sestavil dober nastop v celoti, torej tako strelsko kot tekaško. Danes streljanje vnovič ni bilo na pravi ravni, a poizkusil sem iztržiti največ iz tekme. Je pa naporno, ni enostavno, tudi psihološko, ko vse ne gre po željah, zna biti težko. Včasih škodo dela tudi že tista želja po dobrem nastopu. Zdaj sem v položaju, iz katerega se moram sam izkopati ven in najti boljše rezultate. Premor in trening na Pokljuki bosta prišla prav. Vedno, ko so rezultati pod ravnijo, je dobro, da se malo 'resitiraš', da se za nekaj dni malo odklopiš in se potem vrneš s fokusom in poizkusiš tisto, kar ti prej ni šlo, narediti bolje,« je po koncu tretje letošnje postaje povedal Fak.

Pravega boja za zmago na Češkem tokrat ni bilo. Johannes Boe je zadel vseh 20 strelov, v teku je bil brez konkurence in že pred zadnjim streljanjem je bilo jasno, da bi mu le popoln padec koncetracije lahko odnesel zmago. Zadel je tudi zadnjih pet strelov in v zadnjem krogu je lahko tekel sproščeno, saj je imel pred drugim Francozom Quentinom Fillon Mailletom več kot minuto naskoka.

Na tretjem mestu je končal ruski veteran Evgenij Garaničev, znova pa je razočaral Martin Fourcade, ki se je uvrstil na zanj skromno deveto mesto in nadaljeval s serijo neprepričljivih predstav na začetku sezone. To je bila zadnja tekma biatloncev v letošnjem koledarskem letu. 

Preberite še:

Komentarji: