Dopinga sumijo tudi smučarja Reichelta

Širi se krog športnikov, ki domnevno jemljejo prepovedana poživila.
Fotografija: Hannes Reichelt se čudi dopinškim obtožbam. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Hannes Reichelt se čudi dopinškim obtožbam. FOTO: AFP

Avstrijski mediji danes poročajo, da so kriminalisti v nedeljo zaslišali avstrijskega alpskega smučarja Hannesa Reichelta, ki ga sumijo jemanja nedovoljenih poživil. To je potrdilo tudi tožilstvo v Innsbrucku, ki pa več informacij v zvezi s tem za zdaj ne daje.

Reichelt menda ni neposredno vpleten v dopinško afero Aderlass, ki je izbruhnila po nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Preiskovalci mu ne očitajo krvnega dopinga, pač pa zlorabo zdravil, piše avstrijski Kronen Zeitung.

Osemintridesetletni smučar obtožbe zanika, trdi, da nikoli ni jemal prepovedanih sredstev in da so obtožbe del maščevanja avstrijski zvezi.

Še več, pravi, da je edina povezava z afero, ki je izbruhnila februarja med nordijskim SP v Seefeldu, pač dejstvo, da sta bila z nekdanjim trenerjem smučarskega tekača Daria Cologne sošolca in da je zadnji tudi zanj pisal treninge.
 

Preverjal celo bombone


»Ne vem, od kod vse to. Res sva sodelovala, a nikoli mi ni predlagal ničesar nelegalnega. Tudi sam nikoli nisem vzel ničesar. Še več, preveril sem celo vsak bombon proti kašljanju, če sem ga vzel. Kar sezulo me je, ko so kriminalisti pozvonili na mojih vratih. Niti sanjalo se mi ni, zakaj.

Vse je postavljeno na glavo. Pred sedmimi tedni sem postal oče, z ženo sva bila najsrečnejša na svetu, zdaj pa te obtožbe,« je smučarja povzel Kronen Zeitung.

Za zdaj je v aferi Aderlass, ki je razkrila organiziran krvni doping, imenovanih od 15 od 21 športnikov, ki so bili povezani z osumljenim zdravnikom iz Erfurta, med njimi slovenska kolesarja Kristijan Koren in Borut Božič. Osumljenci za zdaj prihajajo iz osmih držav.

Komentarji: