Dvojna zmaga za leteče Slovenke

Prva zmage v svetovnem pokalu v smučarskih skokih se je na drugi tekmi v Nižnem Tagilu veselila Ema Klinec, slovenski uspeh je dopolnila še Urška Bogataj.
Fotografija: Smučarska skakalka Ema Klinec je v olimpijsko sezono vstopila v imenitni formi. V Rusiji je bila najprej druga, danes pa še zmagovalka. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Smučarska skakalka Ema Klinec je v olimpijsko sezono vstopila v imenitni formi. V Rusiji je bila najprej druga, danes pa še zmagovalka. FOTO: Christof Stache/AFP

Svetovna prvakinja v smučarskih skokih Ema Klinec je v velikem slogu začela olimpijsko zimo in po dvanajstih stopničkah prišla tudi do prve zmage v svetovnem pokalu. V Nižnem Tagilu je po včerajšnjem drugem mestu na uvodni tekmi na današnji drugi zmagala.

Slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnila še Urša Bogataj, izkazala se je tudi sedmouvrščena Nika Križnar. Klinčeva je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Včerajšnja prepričljiva zmagovalka Avstrijka Martina Kramer je bila tokrat šele četrta. Do točk sta od Slovenk prišli tudi Jerneja Brecl in Špela Rogelj, ki sta zasedli 17. oziroma 24. mesto, medtem ko je Nika Prevc pristala na 38. mestu.

Urša Bogataj je skočila na drugo stopničko. FOTO: Marko Feist
Urša Bogataj je skočila na drugo stopničko. FOTO: Marko Feist

»Danes sem bila bolj mirna in sproščena kot včeraj. V zaletni smučini sem bila hitrejša in posrečila sta se mi dobra skoka. Zelo sem vesela prve zmage. Na vsaki tekmi hočem uživati v skokih,« je po prvi zmagi povedala Klinčeva.

Na zmagovalnem odru je bila ob obeh Slovenkah še Nemkah Katharina Althaus (225,9 točke).

Naslednji tekmi bosta na sporedu konec naslednjega tedna, 4. in 5. decembra, v norveškem Lillehammerju.

Preberite še:

Komentarji: