Ekipna tekma skakalk na Ljubnem: Slovenke druge, zlato Nemkam

Od zlatih stopničk je bila slovenska četverica oddaljena le 25,4 točke; Bogatajeva danes že drugič na stopničkah ta konec tedna. 
Fotografija: Slovenske skakalke so današnjo ekipno preizkušnjo zaključile na drugem mestu. FOTO:  Aljoša Rebolj 
Odpri galerijo
Slovenske skakalke so današnjo ekipno preizkušnjo zaključile na drugem mestu. FOTO:  Aljoša Rebolj 

Ljubno – Letos se bo prvič doslej zgodilo, da bo slovenska postaja svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem gostila kar tri tekme, poleg standardnih dveh posamičnih, včerajšnje in jutrišnje, tudi današnjo ekipno, ki je novost v ponudbi Ljubnega. Preizkušnja pod Rajhovko je bila tudi generalka za skorajšnje svetovno prvenstvo v avstrijskem Seefeldu. Slovenke, motivirane z včerajšnjimi zelo spodbudnimi dosežki, so spet merile visoko – na stopničke.


Bogataj, Križnar, Rogelj, Brecl


Glavni trener Zoran Zupančič danes priložnosti ni ponudil Maji Vtič in Katri Komar, slovensko štiriperesno deteljico pa so pred glasno in številčno domačo publiko sestavljale Jerneja Brecl, Špela Rogelj, Nika Križnar in kajpak včerajšnja velika junakinja Urša Bogataj, ki je po mnogih spodbudnih dosežkih včeraj vendarle storila korak naprej v karieri in prvič v svetovnem pokalu stopila na zmagovalni oder s tretjim mestom. Na edini dosedanji ekipni tekmi v sezoni januarja v Zau so bile Slovenke pete.

Prvouvrščena nemška četverica. FOTO:  Aljoša Rebolj 
Prvouvrščena nemška četverica. FOTO:  Aljoša Rebolj 


POTEK PRVE SERIJE


Slovenska četverica se je pred številnimi domačimi navijači v prvi seriji zelo izkazala. Jerneja Brecl je skočila 81.5 metra, Špela Rogelj je bila meter daljša, včerajšnja junakinja Urša Bogataj, ki se je s tretjim mestom prvič v karieri zavihtela na stopničke svetovnega pokala, je pristala pri 84.5 metra, za izbruh navdušenja med gledalci pa je poskrbela Nika Križnar, ki se ji je posrečil celo najdaljši skok serije – 91.5 metra. Tudi po njeni zaslugi so Slovenke po polovici tekme z izplenom 485,4 točke na drugem mestu zaostajale zgolj za Nemkami, ki so bile 13 točk spredaj, medtem ko so imele ravno toliko naskoka pred tretjeuvrščenimi Japonkami.

FOTO:  Aljoša Rebolj 
FOTO:  Aljoša Rebolj 

 

Ekipna zmaga Nemkam, Slovenke druge 


Slovenske skakalke so današnjo ekipno preizkušnjo zaključile na drugem mestu ter v skupnem seštevku dosegle 975,9 točke.  Zmagovalke Carina Vogt, Anna Ruprecht, Juliane Seyfrath in Katharina Althaus so presegle tisoč točk (1001,3), Avstrijke Jacqueline Seifriedsberger, Lisa Eder, Chiara Hölzl in Eva Pinkelnig pa na tretjem mestu 936,9 točke. V boju za stopničke so ugnale Japonke, ki do dosegle 934,5 točke. 

»Smejalo se mi je že od prvega začetka tekme, punce pa so se res izkazale,« je po zaključku za TV SLO poudaril trener slovenske četverice Zupančič ter dodal: »Danes nam je uspelo osem odličnih skokov. Predvsem Nika je danes skakala izjemno, odpravila je svojo težavo in ni bila preveč agresivna v zraku. Če bi bila danes na sporedu posamična tekma, bi bila Nika zmagovalka in veselimo se jutrišnjega dne.« Za Slovensko reprezentanco je današnje drugo mesto druga uvrstitev na stopničke ta konec tedna, saj je bila Bogatajeva tretja na petkovi posamični tekmi

Tretjeuvrščene Avstrijke. FOTO:  Aljoša Rebolj 
Tretjeuvrščene Avstrijke. FOTO:  Aljoša Rebolj 

Preberite še:

Komentarji: