Fak in Košir s čekoma na počitnice

Slovenska nosilca odličij iz Pjongčanga Jakov Fak in Žan Košir sta za zaključek olimpijskega obdobja dobila nagrado OKS.
Fotografija: Žan Košir in Jakov Fak sta bila za odličji nagrajena še s strani OKS.
Odpri galerijo
Žan Košir in Jakov Fak sta bila za odličji nagrajena še s strani OKS.

Dva meseca po zimskem olimpijskem spektaklu v Pjongčangu so spomini spet uhajali k najbolj slavnostnima trenutkoma slovenskega športa na tem tekmovanju: drugem mestu biatlonca Jakova Faka in tretjem deskarja Žana Koširja.

V Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru je Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, slovesno sprejel naša najuspešnejša olimpijca, jima še enkrat čestital za podvig, izročil čeka z denarnima nagradama (v bruto znesku 17.500 evrov za Fakovo srebro in 15.000 za Koširjev bron), nato so na zidu izjemnih dosežkov naše športne zgodovine slovesno predstavili odtisa kolajn iz Pjongčanga.

»Lahko sem le ponosen, da je zdaj tudi moja kolajna v družbi vseh tistih iz izjemne preteklosti slovenskega športa,« je poudaril biatlonski as. Ponosen, da se je že z drugih olimpijskih iger zapored vrnil z uvrstitvijo na stopničke, je bil tudi Košir, pred štirimi v Rusiji dvakrat med dobitniki kolajn. Pred štirimi dnevi je praznoval 34. rojstni dan, o tem, kdaj bo sklenil športno pot, pa se še ni odločil. V naslednji sezoni ga mika nastop na svetovnem prvenstvu.
 

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...