Flisar: Na srečo medenica ni zlomljena, glava pa se bo že zacelila

Slovenski smučarski krosist si je pri padcu v Veysonnazu ob pretresu možganov poškodoval narastišče mišice v medenici.
Fotografija: Filip Flisar je moral po padcu v bolnišnico. FOTO: Tom Pennington/AFP
Odpri galerijo
Filip Flisar je moral po padcu v bolnišnico. FOTO: Tom Pennington/AFP

Ljubljana – Turbulentna sezona se je za edinega (stalnega) slovenskega smučarskega krosista v svetovnem pokalu Filipa Flisarja končala – turbulentno. Potem ko je konec februarja tekmovalno zimo rešil z drugim mestom v ruskem Sunny Valleyju in si nato privoščil odmeven (zasebni) zdrs na pustovanju na Ptuju, je na finalni postaji v švicarskem Veysonnazu na tekmi brez kvalifikacij, na katero je bilo neposredno uvrščenih najboljših 32 tekmovalcev sezone, končal v četrtfinalu in na 16. mestu.


Po padcu še odsmučal do izteka


To je bila njegova peta najboljša uvrstitev v zimi, vendar pa bi lahko priljubljeni 31-letni na Ptuju živeči Mariborčan posegel še višje, če se na dokaj dolgi progi ne bi z Avstrijcem Danielom Traxlerjem zapletel na skoku, na katerega je zapeljal preveč agresivno, in v zraku izgubil ravnotežja, potegnilo ga je nazaj in je grdo padel. Vseeno se je dvignil na noge in sam zapeljal do cilja, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je natančnejši pregled razkril razmeroma hudo poškodbo.


»Malo me boli, nekaj časa ne bom mogel hoditi«


»Doživel sem pretres možganov, obenem mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. Toliko je znanega po prvih pregledih, po vrnitvi v domovino pa me čakajo še nadaljnje preiskave. Na srečo medenice nimam zlomljene, glava pa se bo že zacelila,« je iz bolnišnice v zanj značilnem humornem slogu sporočil Flisar, ki bi ga moral konec meseca na Krvavcu čakati še posebni »dila izziv« z alpskim smučarjem Boštjanom Klinetom.


Ni še za v staro šaro


Sezono svetovnega pokala je končal na 18. mestu, torej nekoliko bolje kot prejšnjo, ko je bil ob koncu dvajseti. »V celoti gledano sezona seveda ni bila najboljša, sem pa dobro smučal na svetovnem prvenstvu v Park Cityju, na katerem me je lastna napaka stala velikega finala. Tudi nato v Rusiji sem smučal odlično. Če potegnem črto pod opravljeno, je dobro to, da sem vsaj na nekaterih preizkušnjah dokazal, da še nisem za v staro šaro,« je realno ocenil nekdanji svetovni prvak.

Komentarji: