Goggia zavoljo poškodbe kolena že končala sezono

Olimpijska prvakinja v smuku se je nesrečno poškodovala ob spustu s starta prestavljenega smuka v Garmisch-Partenkirchnu.
Fotografija: Sofia Goggia je ostala brez nastopa na domačem svetovnem prvenstvu in je predčasno končala sezono. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Sofia Goggia je ostala brez nastopa na domačem svetovnem prvenstvu in je predčasno končala sezono. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Olimpijska prvakinja v smuku in najboljša smukačica te sezone, Italijanka Sofia Goggia, si je v nedeljo v nesrečnih okoliščinah poškodovala koleno, zaradi česar ne bo mogla nastopiti na svetovnem prvenstvu v domači Cortini d'Ampezzo in je že končala letošnjo sezono.

28-letna smučarka se je nesrečno poškodovala pri vračanju s starta prestavljenega smuka v Garmisch-Partenkirchnu, podrobni pregledi pri specialistih Herbertu Schoenhuberju in Andrei Panzeriju v Milanu pa so pokazali težjo poškodbo kolena - zlom lateralne tibialne plošče desnega kolenskega sklepa.

Goggia ne bo potrebovala operacije, vendar pa jo čaka dolgo okrevanje.

Italijanska smučarka se je v Garmischu poškodovala že lani, pri padcu na superveleslalomu si je zlomila roko in prav tako predčasno končala sezono. Nasploh je imela 28-letna smučarka v karieri veliko težav s poškodbami.

Preberite še:

Komentarji: