Hčerkica z rojstvom počakala na svetovnega prvaka

Karl Geiger po velikem podvigu na 26. SP v smučarskih poletih v Planici prvič postal tudi očka.
Fotografija: Karl Geiger je po velikem podvigu na letalnici bratov Gorišek poljubil planiški sneg. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Karl Geiger je po velikem podvigu na letalnici bratov Gorišek poljubil planiški sneg. FOTO: Matej Družnik

Le dva dni po svojem največjem posamičnem uspehu doslej, osvojitvi naslova svetovnega prvaka v smučarskih poletih v Planici, je imel Karl Geiger spet razlog za nepopisno veselje. Nemški skakalni as je namreč prvič postal tudi očka, v ponedeljek sta se z ženo Franzisko razveselila rojstva hčerkice Luise.
»Prisrčno dobrodošla, mala Luisa.« FOTO: Facebook Karla Geigerja
»Prisrčno dobrodošla, mala Luisa.« FOTO: Facebook Karla Geigerja


»To je bil potem tisti popolni teden, o katerem se vedno govori. Prisrčno dobrodošla, mala Luisa. Hvala, ker sta z materjo počakali, da sem se vrnil! Izjemno sem ponosen na vaju,« je Geiger, ki se je v soboto v izteku letalnice bratov Gorišek sploh prvič na velikem tekmovanju povzpel na najvišjo stopnico zmagovalnega odra, zapisal pod fotografijo hčerkice, ki jo je objavil na družbenih omrežjih.

Po velikem podvigu v Planici, kjer je v dvoboju za zlato lovoriko po štirih poletih za pičle pol točke ugnal Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda, je 27-letni Bavarec tudi sam težko verjel, kaj mu je uspelo. »Junak malih skakalnic je postal svetovni prvak v poletih. Sem neizmerno hvaležen in srečen. Tega dneva kljub posebnim razmeram ali prav zaradi njih nikoli ne bom pozabil,« je v Planici kar sijal od sreče Geiger, ki je s kolegi iz reprezentance v nedeljo na svetovnem prvenstvu osvojil še srebrno kolajno na moštveni tekmi.
Planica rezultati
Planica rezultati

 

Komentarji: