Hirscher ubranil prednost, Hadalin pridobil kar 18 mest

Na slalomu v Saalbachu je Avstrijec vpisal 63. zmago, Slovencu je uspela odlična druga vožnja za osmo mesto.
Fotografija: Štefan Hadalin se je razveselil časa ob prihodu v cilj. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Štefan Hadalin se je razveselil časa ob prihodu v cilj. FOTO: Reuters

Avstrijec Marcel Hirscher je po razočaranju s šestim mestom na veleslalomu, ki ga je dobil Žan Kranjec, pokazal mojstrstvo in kljub težkim razmeram dobil slalom v domačem Saalbachu. Edini slovenski tekmovalec v finalu Štefan Hadalin je bil ob "polčasu" 26., na koncu pa osmi.

Hirscher si je v prvi vožnji prismučal varno prednost 52 stotink sekunde pred rojakom Michaelom Mattom, Hadalin je bil z zaostankom 4,36 sekunde 26., Jakob Špik pa je s 46. časom končal nastop.

V drugi vožnji je najprej zablestel Hadalin, ki je ob prihodu v cilj imel več kot dve sekundi in pol prednosti, takoj je bilo jasno, da bo šel po lestvici navzgor. Na roko mu je šlo, da je bila proga zaradi mehkega snega vse slabša. Kar nekaj časa je trajalo, preden ga je prehitel tragični junak veleslaloma Manuel Feller.

Tudi kasneje so mnogi smučarji zaostali za 23-letnim Vrhničanom, ki je pridobil kar 18 mest in bil na koncu 8., kar je njegova najboljša uvrstitev v karieri. Imel je najboljši čas druge vožnje, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone.

Marcel Hirscher je razveselil domače občinstvo. FOTO: AFP
Marcel Hirscher je razveselil domače občinstvo. FOTO: AFP

Meillard spet drugi


Še bolj se je izkazal mladi Švicar Loic Meillard, drugi že dan prej na veleslalomu, ki je pridobil deset mest. Tretji je bil Henrik Kristoffersen, ki je že enajstič zapored stal na zmagovalnem odru v slalomu. Samo Ingemar Stenmark je za zdaj še boljši z nizom 12 uvrstitev na stopničke.

Hirscher, ki je komaj ubranil veliko prednost pred Meillardom, je vpisal že 63. zmago, s čimer je prehitel rojakinjo Annemarie Moser-Pröll, zdaj zaostaja samo še za Švedom Stenmarkom (86) in Američanko Lindsey Vonn (82). To je bila že 29. slalomska zmaga za Hirscherja. Več jih imata le Stenmark (40) in Alberto Tomba (35). To je bila peta zmaga v sezoni za sedemkratnega dobitnika velikega kristalnega globusa in jubilejna 30. v slalomu.

Preberite še:

Komentarji: