Kar naj bi bil le konjiček, je postalo njena služba

Eva Pinkelnig se je šele pri 24 letih začela resno ukvarjati s smučarskimi skoki, zdaj je najboljša skakalka na svetu in št. 1 med športnicami v Avstriji.
Fotografija: Eva Pinkelnig je najboljša avstrijska športnica leta 2023. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
Odpri galerijo
Eva Pinkelnig je najboljša avstrijska športnica leta 2023. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters

Najboljša avstrijska športnica leta 2023 je smučarska skakalka Eva Pinkelnig. Zbrala je 803 glasove, 76 več od drugouvrščene deskarke Anne Gasser. Na tretjem mestu je pristala gorska kolesarka Mona Mitterwallner (551).

Pinkelnigova je v prejšnji sezoni slavila šest zmag v svetovnem pokalu in osvojila veliki kristalni globus. Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici si je priskakala dve srebrni kolajni (posamično in ekipno na srednji napravi), poleg tega se je veselila tudi lovorike na silvestrski turneji.

Njeni uspehi imajo toliko večjo težo, če vemo, da se je začela resno s smučarskimi skoki ukvarjati šele pri 24 letih. »Leta 2012, ko sem bila torej stara 24 let, se mi je ponudila priložnost, da sem si s skokom na 100-metrski napravi uresničila otroške sanje. Kar naj bi bil pravzaprav le moj konjiček, je postala moja služba,« se je svojih začetkov spomnila 35-letna skakalka iz Dornbirna.

V moški konkurenci je priznanje za najboljšega avstrijskega športnika leta prejel kolesar Felix Gall (789 glasov), drugi je športni plezalec Jakob Schubert (543), tretji pa nordijski kombinatorec Johannes Lamparter (513).

Preberite še:

Komentarji: