Ker so manjši dolžniki, verjame, da bodo Slovenke napadle dvakrat toliko kot tujke

Na Ljubnem že vse nared za deveto tekmovanje svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih.
Fotografija: Slovenske smučarske skakalke si veliko obetajo od spektakla na Ljubnem. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Slovenske smučarske skakalke si veliko obetajo od spektakla na Ljubnem. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Na Ljubnem, kjer se bodo ta konec tedna med seboj merile najboljše smučarske skakalke na svetu, bo prireditev v znamenju številke devet. To bo namreč že deveto tekmovanje za svetovni pokal v ženskih skokih na srednji napravi pod Rajhovko (HS-94), v jutrišnjih kvalifikacijah (14.00) pa bo – zanimivo – nastopilo tudi devet Slovenk.

Ob že bolj ali manj uveljavljenih reprezentantkah Emi Klinec (8. v skupnem seštevku svetovnega pokala), Niki Križnar (10.), Špeli Rogelj (23.), Katri Komar (29.), Jerneji Brecl (35.) in Maji Vtič (46.) se bodo poskušale na nedeljsko posamično tekmo (11.30) – v soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja (11.30) – uvrstiti še Katja Markuta, Pia Mazi in Jerneja Repinc Zupančič, ki bo pri sedemnajstih letih prestala ognjeni krst med svetovno elito.


Vedno merijo na stopničke


»Zaradi tega jo čaka dodatni program,« je z nasmeškom zaupal glavni trener slovenske vrste Zoran Zupančič in priznal, da ga pred tokratnimi preizkušnjami na Ljubnem stiska še bolj kot običajno. »Pričakujem, da tuje tekmovalke ne bodo nič kaj bolj prizanesljive do nas in da bodo znova napadle na vso moč. Toda glede na to, da smo manjši dolžniki v tej sezoni, verjamem, da bodo naša dekleta napadla dvakrat toliko. Želim, da bi naredila čim manj napak, naš cilj pa so vedno stopničke,« je poudaril 44-letni Žirovec.

Na včerajšnjem treningu na Rajhovki je šlo najbolje od nog Emi Klinec, ki je tudi naša najvišje uvrščena skakalka v svetovnem pokalu. »Na Ljubnem bom tekmovala šele tretjič, obakrat doslej mi je šlo dobro, kar mi vliva optimizem. Po treningu v Planici in na Ljubnem so v meni spet dobri občutki,« je dobro razpoložena 21-letna skakalka skakalka iz Poljan nad Škofjo Loko.

Preberite še:

Komentarji: