Kline 19. v Val Gadeni, zmaga Kildeja

Zmagovalec uvodnega smuka Martin Čater je bil v superveleslalomu trideseti. Jutri smuk.
Fotografija: Aleksander Aamodt Kilde je dobil uvodni superveleslalom. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Aleksander Aamodt Kilde je dobil uvodni superveleslalom. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Norvežan Aleksander Amodt Kilde (1:26,29) je zmagal na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val Gardeni. Od slovenskega kvarteta je najhitreje progo Saslong premagal Boštjan Kline, ki je za Kildejem zaostal 1,46 sekunde za končno 19. mesto.

Na vrhu prve od dveh preizkušenj v Val Gardeni, v soboto bo na sporedu še klasični smuk, je bil še Švicar Mauro Caviezel, ki je za zmagovalcem zaostal zgolj 12 stotink sekunde, Kjetil Jansrud je za rojakom na tretjem mestu zaostal 21 stotink sekunde.

Martin Čater je ujel eno točko. FOTO: Alessandro Garofalo/ Reuters
Martin Čater je ujel eno točko. FOTO: Alessandro Garofalo/ Reuters


Za najboljši slovenski dosežek na drugem moškem superveleslalomu sezone je tokrat poskrbel Kline. Martin Čater, ki je v Val d'Iseru z zmago, svojo prvo v svetovnem pokalu, spektakularno odprl smukaško sezono, je na superveleslalomu za las ujel najhitrejšo trideseterico. Tekmo je končal na 30. mestu, njegov zaostanek je znašal 1,92 sekunde.
 

Čater si več obeta od smuka


Celjan več pričakuje na smuku, ko bo v soboto prvič na štartu tekme svetovnega pokala oblečen v rdečo majico vodilnega smukača. Klemen Kosi je končal na 38. mestu (+2,25), Miha Hrobat je z zaostankom 2,48 slovenske nastope sklenil na 45. mestu.

Boštjan Kline je bil najboljši Slovenec. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Boštjan Kline je bil najboljši Slovenec. FOTO: Jeff Pachoud/AFP


Pred enim letom so v Val Gardeni izpeljali le moški superveleslalom, smuk pa je odpadel zaradi slabih vremenskih razmer. Lani je tako za edino slovensko uvrstitev v najboljšo trideseterico poskrbel Kosi z 28. mestom. Na zadnjem moškem smuku v Val Gardeni pred dvema letoma je zmagal Kilde, najboljši Slovenec pa je bil Čater na 25. mestu.

Preberite še:

Komentarji: