Konec sezone za Ilko Štuhec

Preiskave po današnjem padcu na smuku v Crans Montani so pokazale poškodbe obeh kolen.
Fotografija: Ilka Štuhec v tej zimi ne bo več tekmovala. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec v tej zimi ne bo več tekmovala. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Crans Montana – Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec, svetovna prvakinja v smuku iz Åreja, je morala predčasno končati sezono svetovnega pokala. Preiskave po današnjem padcu na smuku v Crans Montani so namreč pokazale poškodbe obeh kolen, ki ju je imela Mariborčanka v svoji karieri že poškodovani.



V tej sezoni se je Ilka uspešno, tudi zmagovito, vrnila v svetovni pokal in pred dvema tednoma na svetovnem prvenstvu tudi ubranila smukaško odličje najžlahtnejšega leska. Takoj po koncu vrhunca sezone se je preselila v Crans Montano in tam opravila dva smuka za evropski pokal, danes pa odprla tekmo kraljevske discipline za svetovni pokal.



Pri prvem merjenju vmesnega časa je bila še najhitrejša med vsemi in pri drugem zgolj 19 stotink počasnejša od zmagovalke Sofie Goggia. Žal pa je nato pri enem od skokov grdo padla in treščila v zaščitne mreže, kar je verjetno povzročilo poškodbe kolen. Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so pokazale strgano zadnjo križno vez v levem kolenu in udarec kosti v desnem kolenu.

Štuhčeva se je sicer po padcu s pomočjo delavcev na progi še rešila iz zaščitnih mrež in se celo na smučeh sama zapeljala do ciljne arene, vendar pa poškodbe niso bile tako nedolžne. Še danes bo dodaten pregled kolen opravil dr. Niklaus Friedrich, ki jo je v preteklosti že uspešno operiral, bržkone bo morala pod nož tudi tokrat.

Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb pri 28-letni Mariborčanki bo znan po pregledu v Baslu, predvidoma pa v prihodnjih dneh. Ilka je v tej sezoni svetovnega pokala, po vrnitvi po dolgotrajni odsotnosti, decembra in januarja štirikrat zapovrstjo stala na stopničkah v hitrih disciplinah, v Val Gardeni si je tudi pokorila tako superveleslalomsko kot smukaško konkurenco.

Preberite še:

Komentarji: