Korak s tekmeci držal le Timi Zajc

Poljaki zaznamovali domačo tekmo velike nagrade v smučarskih skokih.
Fotografija: Timi Zajc je uvodno tekmo velike nagrade končal na 9. mestu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc je uvodno tekmo velike nagrade končal na 9. mestu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Visla – Poletno skakalno sezono je med slovenskimi tekmovalci najbolje pripravljen dočakal Timi Zajc. Potem ko je bil naš najboljši posameznik na sobotni ekipni preizkušnji, je bil včeraj tudi edini Slovenec med deseterico na prvi posamični tekmi velike nagrade. Zasedel je 9. mesto. Uvod v sezono so povsem zaznamovali Poljaki, ki so se pred domačimi gledalci razveselili dveh zmag, včeraj dvojne.

Potem ko je s petkovimi kvalifikacijami uspešno opravilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki jih je glavni trener Gorazd Bertoncelj popeljal na Poljsko, je že včerajšnja prva serija prinesla občuten osip, saj so brez finala ostali Tomaž Naglič (35.), Tilen Bartol (36.), Domen Prevc (37.) in Anže Semenič (45.), tudi Bor Pavlovčič (24.) in Anže Lanišek nista pristala prav visoko, za nameček je slednji v drugi seriji še pokvaril uvrstitev in si priboril le eno točko. Tudi Pavlovčič je nazadoval, na 26. mesto, tako da je bil Zajc edina svetla slovenska točka. Po prvem skoku je kazalo še nekoliko bolje, saj je bil sedmi, 9. mesto pa pomeni njegovo prvo uvrstitev med deseterico na takšni ravni.

»Z uvrstitvijo sem zadovoljen, pri skokih pa je še malo manjkalo. Lahko bi še dodal tistemu, kar sem gradil v petek in soboto. Tu je še kar nekaj rezerv. Malce sem bil že utrujen, a pomembno je, da je bilo vse skupaj dokaj stanovitno,« je po tekmi ocenil Zajc, ki ga je seveda najbolj izpostavil tudi Bertoncelj: »Timi Zajc je trenutno na zelo visoki ravni, je tik pod svetovnim vrhom. Seveda ima tudi on še nekaj rezerv. Dobro je, da imamo v ekipi takšnega posameznika, da lahko ostali sledijo temu trendu.«
Zmagal je najboljši skakalec minule zime Kamil Stoch pred rojakom Piotrom Žylo, s katerim sta dan poprej skupaj z Dawidom Kubackim in Maciejem Kotom konkurenco – drugi so bili Nemci in tretji Norvežani – na ekipni tekmi preskočila za več kot 70 točk. Slovenci so do 4. mesta prišli v postavi Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v soboto v Hinterzartnu, kjer bodo tekmovala tudi dekleta.

Komentarji: