Lampičeva zaostala samo za Brennanovo, Urevčeva šesta

Anamarija Lampič je v šprintu v Davosu znova stopila na zmagovalni oder, Eva Urevc drugič v karieri šesta.
Fotografija: Anamarija Lampič je dosegla najboljši rezultat v sezoni. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je dosegla najboljši rezultat v sezoni. FOTO: Matej Družnik/Delo

Najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je osvojila drugo mesto na šprinterski tekmi v Davosu. Zaostala je samo za ameriško veteranko Rosie Brennan, katero jo je v cilji ravnini skoraj ujela. Slovenski uspeh je dopolnila obetavna Eva Urevc, ki se je drugič uvrstila v finale in še drugič zasedla šesto mesto. Tretja je bila Rusinja Natalija Neprjajeva.

Lampičeva in Urevčeva sta se zanesljivo uvrstili v finale šprinterske tekme za svetovni pokal. Lampičeva kot druga, Urevčeva kot zmagovalka svoje skupine. Pred tem sta se obe z zmagama uvrstili v polfinale.

image_alt
Da se malo pogreje, si zavrti latino ritme


Eva Urevc je na najboljši poti v svetovni vrh. FOTO: Leon Vidic
Eva Urevc je na najboljši poti v svetovni vrh. FOTO: Leon Vidic


Lampičevi med finalno tekmo ni uspelo, da bi se približala vodilnima Brennanovi in Švicarki Nadine Fähndrich, slednjo je ugnala prav v zaključku. Neprjajevi se je prav na koncu uspelo priključiti vodilni trojici in je dobila dvoboj za tretje mesto s Švicarko.

Urevčeva se je še pred zadnjim krogom finala znašla na repu, kjer je ostala, vendar je tudi s tem izenačila svoj izid kariere; šesta je bila 16. februarja lani v italijanskem Cogneju, kar je tudi njena edina preostala uvrstitev med deseterico.
 

Slovenci v ozadju


V finalu tekačev je bil razred zase Italijan Federico Pellegrino, ki je 14. posamično zmago v pokalu zabeležil po dolgem postu, ki je trajal od februarja 2019. V kvalifikacijah tekačev se nihče od treh Slovencev ni uvrstil v trideseterico in nadaljevanje tekmovanja. Janez Lampič je bil 40. (+8,08), Vili Črv 55. (+9,83), 63. pa Luka Markun (+12,79). V Davosu ni predstavnikov tekaških velesil Norveške, Finske in Švedske.

V nedeljo bosta v Davosu tekmi na razdaljah v prosti tehniki, najprej na 10 km za ženske in nato še na 15 km za moške.

Preberite še:

Komentarji: