Lampičeva presenetila tudi samo sebe

Zasledovalno tekmo smučarskih tekačic v Oberstdorfu je dobila Ingvild Flugstad Oestberg, Anamarija Lampič pa je končala na 14. mestu. 
Fotografija: Anamarija Lampič. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič. FOTO: Matej Družnik/Delo

Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka zasledovalne preizkušnje smučarskih tekačic na Tour de Skiju v Oberstdorfu. Norvežanka je 10-kilometrsko preizkušnjo v prostem slogu končala 30,4 sekunde pred Rusinjo Natalijo Neprijajevo. Na tekmi sta nastopili tudi Anamarija Lampič in Alenka Čebašek. Boljša je bila Lampičeva na 14. mestu.

V boju za tretje mesto je Američanka Jessica Diggins (+1:12,6) za desetinko sekunde prehitela Rusinjo Julijo Belorukovo. Lampičeva je na koncu na 14. mestu zaostala 4:58,6 minute, Čebaškova pa je bila 17. s 5:11,5 minute zamude. Nastopilo je 37 tekmovalk.

»Zagotovo je bilo danes veliko lažje kot včeraj. Skupina je bila hitra, zaradi tega smo imele tudi dobre končne čase. Danes je bil moj cilj držati skupino in zaostati čim manj. Presenetila sem tudi samo sebe, da sem tekla tako dobro. Tudi če bi želela uiti, bi me skupina ujela nazaj. Skupina je bila še enkrat hitrejša danes, sama bi bila zagotovo bolj počasna,« je povedala Lampičeva.

Že pred tem je v moški konkurenci na 15 km slavil Norvežan Johannes Klaebo. Drugo mesto v zasledovalni preizkušnji je v peti etapi Tour de Skija osvojil Rus Sergej Ustjugov, tretjega pa njegov rojak Aleksander Bolšunov. Klaeba in Ustjugova so na koncu ločile štiri desetinke sekunde. Bolšunov je zaostal minuto in osem sekund.

Norvežan je tudi vodilni v skupnem seštevku in v skupni razvrstitvi Tour de Skija, kjer ima 5,4 sekunde naskoka pred Ustjugovom. Slovenec Miha Šimenc se je od turneje že poslovil.

Tour de Ski se bo nadaljeval 5. in 6. januarja v Val di Fiemmeju.
 

Preberite še:

Komentarji: