Lea Einfalt za las pred mladinko Klaro Vindišar

Na moškem šprintu odsotnost Jakova Faka in Klemna Bauerja na Pokljuki izkoristil Rok Tršan.
Fotografija: Lea Einfalt si je pritekla in pristreljala naslov državne prvakinje v šprintu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Lea Einfalt si je pritekla in pristreljala naslov državne prvakinje v šprintu. FOTO: Matej Družnik

Nova biatlonska državna prvaka v šprintu sta Lea Einfalt (Triglav) in Rok Tršan (Logatec). Medtem ko je Tršan v okrnjeni moški konkurenci na Pokljuki zanesljivo slavil zmago, je bila tekma med dekleti zelo izenačena.

Med biatlonci so 7,5-kilometrsko preizkušnjo izpustili Jakov Fak, Klemen Bauer in obetavni Alex Cisar, kar je izkoristil Tršan, ki je s strelsko ničlo brez težav opravil s tekmeci. Mladi Lovro Planko (Ihan) je moral dvakrat v kazenski krog in je na koncu zaostal za 1:08 minute. Dve tarči je zgrešil tudi izkušenejši Miha Dovžan (Gorje), ki je z zaostankom 1:36 minute le za dobri dve sekundi rešil bronasto kolajno pred Maticem Repnikom (Ihan).

V ženski konkurenci je Einfaltova (Triglav) s hitrim tekom nadomestila tri kazenske kroge in za vsega 2,9 sekunde ugnala mladinko Klaro Vindišar (Gorje), ki je morala v kazenski krog le enkrat. Tretja je bila še ena mladinka Lena Repinc (Bohinj), ki je bila prav tako kot Einfaltova na strelišču nenatančna trikrat in je na koncu zaostala za slabih 11 sekund.

Zanimivo je, da so precej za obema mladinkama zaostale tudi Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Nina Zadravec in Tais Vozelj, ki bolj ali manj neuspešno nastopajo v svetovnem pokalu. Jutri bosta na Pokljuki še zasledovalni preizkušnji.

Komentarji: