Slovenija 11., Lena Repinc in Miha Dovžan do 14. mesta

V Anterselvi na svetovnem pokalu tekmovalni dan z zmagama Nemčije in Norveške.
Fotografija: Lena Repinc je v mešani ekipni tekmi osvojila 14. mesto. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Lena Repinc je v mešani ekipni tekmi osvojila 14. mesto. FOTO: Matej Družnik

Norveška biatlonska reprezentanca je zmagala v mešani štafetne preizkušnji 4 x 6 km za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Ekipno preizkušnjo so z zaostankom 22,3 sekunde na drugem mestu sklenili Italijani. Slovenija je v postavi Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Anton Vidmar in Lovro Planko z zaostankom 4:11,1 minute zasedla 11. mesto.

Norvežani v postavi Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten, Tarjei Bø in Johannes Thingnes Bø so osemkrat popravljali. Tudi Italijani Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Didier Bionaz in Tommaso Giacomel so bili natančni s petimi popravami. Tretji so bili z devetimi popravami tokrat Švedi Anna Magnusson, Elvira Öberg, Jesper Nelin in Martin Ponsiluoma. Slovenci so morali 14. popravljati, ena tarča pa je nepokrita ostala pri streljanju Lampičeve. Na tej tekmi ni nastopil Jakov Fak, ki pa bo, kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, v nedeljo tekmoval.

Tekmo je začela Klemenčičeva, ki je imela nekaj težav na strelišču, Slovenija je predala na 15. mestu z zaostankom 51 sekund. Čeprav je Lampičeva na postanku leže celo morala v kazenski krog, je z dobrim tekom in dobrim streljanjem stoje napredovala na deseto mesto. Vidmar je imel leže tri poprave, stoje pa opravil brezhibno, tako da je zadržal enajsto mesto, kar je na koncu uspelo tudi Planku. Ta je na obeh streljanjih popravljal enkrat in Sloveniji priboril končno enajsto mesto.

»Pričakovali smo malce več. Žal je bil slabši strelski nastop, kot bi si želeli. Enajsto mesto ni slabo, a tudi ne nekaj takega, česar bi se lahko resnično veselili,« je dejal Planko. »Po napredovanju po mestih je bil nastop v redu. A leže sem sama sebe razočarala, saj mi je šlo v zadnjih dneh res dobro. Ne vem, kaj je šlo narobe. Z nastopom sem zadovoljna, a vedno je treba stremeti k temu, da je lahko še bolje. Čaka pa me druga tekma s skupinskim štartom v karieri, ki se je zelo veselim,« pa je dodala Lampičeva.

Lena Repinc in Miha Dovžan sta bila pred tem 14. na mešani ekipni tekmi. Dve minuti in 30,5 sekunde sta zaostala za zmagovalcema, Nemcema Vanesso Voigt in Justusem Strelowom (38:58,0). Druga sta bila med 25 ekipami Norvežana Ingrid Landmark Tandrevold in Vetle Sjaastad Christiansen (+11,2), tretja pa Avstrijca Lisa Hauser in Simon Eder (+28,3).

Komentarji: