Lundbyjeva še drugič, vse Slovenke s točkami

Norvežanka Maren Lundby je prepričljivo zmagala tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hinzebachu, zadnjem prizorišču pred tremi tekmami najvišje ravni na Ljubnem.
Fotografija: Maren Lundby prihaja na Ljubno kot favoritinja. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Maren Lundby prihaja na Ljubno kot favoritinja. FOTO: Tomi Lombar

Olimpijska prvakinja Maren Lundby ((250,8 točke) je z 19. zmago v karieri še povečala prednost v skupni razvrstitvi pokala. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar (216,5) na 12. mestu.

Na 13. posamični tekmi to zimo so prvič točke osvojile vse Slovenke, ki so nastopile v kvalifikacijah in tudi na tekmi. Tri Slovenke so se zvrstile od 17. do 19. mesta: Urša Bogataj (206,5 točke), Špela Rogelj (203,2) in Maja Vtič (201,6), Jerneja Brecl (194,2) je bila 25., Katra Komar (189,7) pa 30.

V ospredju je Lundbyjeva slavila še peto zaporedno zmago, drugo mesto je zasedla Japonka Sara Takanaši (242,2), tretja pa je bila Nemka Katharina Althaus (238,5).
 

Zadovoljen s celoto, posameznicami ne


Glavni trener slovenske vrste Zoran Zupančič je po tekmi povedal: »Zadovoljni smo lahko s tem, da se je celotna ekipa uvrstila med trideseterico, torej v finale. Nismo pa zadovoljni, ker vemo, da imamo najmanj dve tekmovalki v zadnjem času konstantno v ali blizu deseterice. Nika je v prvem skoku grešila v zelo slabih razmerah in to je naneslo preveliko razliko. Njen drugi skok je bil nekoliko boljši. Urša je danes odskakala slabše. Sem pa zadovoljen z boljšimi skoki Maje in Špele ter prvih letošnjih točk Katre.«

Nika Križnar je pred vrnitvijo v domovino osvojila 12. mesto. FOTO: Reuters
Nika Križnar je pred vrnitvijo v domovino osvojila 12. mesto. FOTO: Reuters


Naslednji konec tedna se bo karavana svetovnega pokala preselila v Slovenijo, kjer bodo na Ljubnem ob Savinji kar tri tekme; v petek in nedeljo posamični, v soboto pa tekmovanje ekip. »Ljubno je zelo dobro prizorišče, kjer je zelo veliko domačih navijačev, vzdušje je zelo dobro. Tam enostavno uživaš. Na Ljubno, domačo skakalnico, grem predvsem uživat. Kakšne skoke bom delala, bom videla že v torek na samem treningu. Na Ljubno grem po mogoče boljše mesto kot lani (7. mesto, op. p.). Pustimo se presenetiti,« se konca tedna veseli Križnarjeva.

Komentarji: