Na premieri brez Jakova Faka

V četrtek se bo na Švedskem začelo 50. svetovno prvenstvo v biatlonu
Fotografija: Jakov Fak med zasledovalno preizkušnjo, Pokljuka 09. december 2018 [biatlon,šport,Pokljuka] Foto Matej Družnik
Odpri galerijo
Jakov Fak med zasledovalno preizkušnjo, Pokljuka 09. december 2018 [biatlon,šport,Pokljuka] Foto Matej Družnik

V četrtek se bo na Švedskem začelo jubilejno 50. svetovno prvenstvo v biatlonu in kot je bilo pričakovati, na tekmi mešanih štafet, uvodni v pisanem desetdnevnem sporedu, ne bo našega vodilnega reprezentanta Jakova Faka. Dvakratni svetovni prvak bi se namreč po januarskih zdravstvenih težavah in zato tudi daljši tekmovalni odsotnosti rad posebej pripravil za sobotni štart v šprintu, trener Uroš Velepec pa je prisluhnil njegovi želji, zato se je odločil za postavo Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Klemen Bauer in Miha Dovžan.

Poglavitni cilj te četverice bo končati tekmo, zato se bo seveda treba izogibati pretiranemu številu napak na strelišču, saj bi ob teh vodilna zasedba lahko prehitela za krog našo ekipo, za katero bi bilo takrat konec nastopa. Poleg Faka tako na tekmi mešanih štafet ne bo niti Urške Poje, ki v tem tednu še vadi na Pokljuki, na prizorišče prvenstva pa bo pripotovala v soboto, 9. marca. 

Preberite še:

Komentarji: