Najbolj razpoložena Japonka, Slovenke ostale brez treninga

Kvalifikacije za prvo tekmo smučarskih skakalk za svetovni pokal v Saporu so preložili na jutri.
Fotografija: Japonska smučarska skakalka Juki Ito je bila najbolje razpoložena na uradnem treningu v Saporu. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
Odpri galerijo
Japonska smučarska skakalka Juki Ito je bila najbolje razpoložena na uradnem treningu v Saporu. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters

Kot je bilo za pričakovati, so na veliki olimpijski skakalnici v Saporu namesto predvidenih kvalifikacij danes izpeljali še tretjo serijo za trening. Odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) so se tako odločili, ker je več ekip – med njimi tudi slovenska – na Japonsko pripotovalo brez prtljage in celotne opreme.

Kvalifikacije so preložili na jutrišnji dan na 14.30, ko bo ob 16. uri po tamkajšnjem času (ob 8.00 po srednjeevropskem) na sporedu prva od dveh tekem za svetovni pokal. Na uradnem treningu je blestela japonska smučarska skakalka Juki Ito, ki je bila s 121 in 130 metri najboljša v uvodnih dveh serijah. V tretji, v kateri domača veteranka ni nastopila, je najboljši skok uspel izkušeni Avstrijki Jacqueline Seifriedsberger (129 m). Za največjo daljavo dneva je s 134,5 metra poskrbela Norvežanka Silje Opseth, ki je bila v uvodni seriji za trening druga.

image_alt
Avstrijska šampionka o Prevčevi: Nika ruši zakone fizike

Ob Slovenkah Emi Klinec, Katri Komar, Niki Križnar in Niki Prevc so brez treninga ostale tudi Kanadčanke Alexandria Loutitt, Nicole Maurer in Abigail Strate, Romunki Anamaria Delia Folea in Daniela Haralambie ter Sophie Sorschag, ki pod vodstvom ljubljanskega trenerja Jureta Radlja tekmuje za Kosovo.

»V tem trenutku dejavno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo ter z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), da bi zaplet čim prej rešili. Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, smo Fis zaprosili za prestavitev kvalifikacij,« je sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec slovenske smučarske zveze za odnose z javnostmi.

Medtem pa slovenska svetovna rekorderka Ema Klinec ni tako optimistično razpoložena glede nastopa na tekmi. »Na žalost prvo tekmo v Saporu najverjetneje izpuščamo ... Upamo, da oprema prispe. Vsaj za nedeljo,« je v objavi na instagramu zapisala Klinčeva.

Preberite še:

Komentarji: