Nejc Kuhar končal kariero

Eden najboljših slovenskih turnih smučarjev vseh časov se je pri 33 letih poslovil z 2. mestom na DP na Zelenici.
Fotografija: Turni smučar Nejc Kuhar se podaja novim izzivom naproti. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Turni smučar Nejc Kuhar se podaja novim izzivom naproti. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Minuli konec tedna je z nastopom na preizkušnji posamičnega državnega prvenstva na Zelenici tekmovalno kariero zapečatil eden najuspešnejših slovenskih turnih smučarjev vseh časov Nejc Kuhar (Društvo za razvoj turnega smučanja), ki pa je zagotovil, da bo s panogo ostal povezan tudi po športni upokojitvi pri 33 letih. Za konec je zasedel drugo mesto.


Zmaga ob vrnitvi po porodu


Državni prvak je postal Luka Kovačič (Društvo za razvoj turnega smučanja), ki je pobudo prevzel že kmalu po štartu in ostal spredaj do konca, s čimer se je dokopal do prve lovorike na klasični preizkušnji. V cilju je imel dve minuti in pol naskoka pred Kuharjem. Med dekleti se je v tekmovalni pogon po porodu vrnila Karmen Klančnik-Pobežin (TSK Olimpik) in takoj tudi vpisala zelo prepričljivo zmago.


40 tekmovalcev iz štirih držav


Na tekmi se je sicer zbralo 40 udeležencev iz štirih držav, ki jih je prvi vzpon vodil mimo Planinskega doma na Zelenici proti severni steni Begunjščice, sledil je spust proti Domu pri izviru Završnice. Drugi vzpon je potekal do vrha nekdanje vlečnice Triangel, nato je karavano čakal spust do zgornje vrtače pod Zelenico in ponoven vzpon do doma na Zelenici, kjer je bil cilj za vse razen za člane, ki so opravili še en polni krog.

Preberite še:

Komentarji: