Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Križnar do druge zmage in rumene majice

Slovenka je premagala Saro Takanaši in po 13 dneh drugič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Prevzela je vodstvo v svetovnem pokalu.
Nika Križnar se je veselila druge zmage. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Nika Križnar se je veselila druge zmage. FOTO: Barbara Gindl/AFP
P. Z.
18. 2. 2021 | 12:08
18. 2. 2021 | 12:36
1:34
Slovenka Nika Križnar je v Rasnovu v Romuniji za 2,8 točke premagala Saro Takanaši in po 13 dneh drugič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Prevzela je tudi vodstvo v svetovnem pokalu smučarskih skokov. Tretja je bila Silje Opseth (Norveška).

Slovenke so dosegle lep ekipni uspeh. Ema Klinec je bila peta, Jerneja Brecl deveta, Urša Bogataj 19. in Katra Komar 27.
Slovenija je povečala prednost pred Avstrijo v pokalu narodov na 117 točk, tretja je Norveška.

Križnarjeva ima zdaj 45 točk prednosti pred Takanašijevo, tretja je Marita Kramer, ki zaostaja za 91 točk. Peta je Klinčeva (-195).

»Zelo sem vesela. Uspela sta bi dva odlična skoka, pri drugem je bilo sicer nekaj napak. To je moja druga zmaga in veliko mi pomeni. Pripravljena sem bila prevzeti rumeno majico in veselim se, da jo bom oblekla,« je povedala 20-letna Gorenjka iz Žirov. 

Nika Križnar je nova vodilna v svetovnem pokalu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Nika Križnar je nova vodilna v svetovnem pokalu. FOTO: Barbara Gindl/AFP


To je bila osma tekma od 16 v tej sezoni. Kmalu bo tudi svetovno prvenstvo, začelo se bo naslednji teden v Oberstdorfu. Jutri bosta v Romuniji ženska in moška tekma.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine