Nika Prevc za las ujela tekmo v Lahtiju

V kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo smučarskih skakalk za svetovni pokal na Finskem je bila najboljša Norvežanka Eirin Maria Kvandal.
Fotografija: Norvežanka Eirin Maria Kvandal je bila najboljša v kvalifikacijah Lahtija. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
Odpri galerijo
Norvežanka Eirin Maria Kvandal je bila najboljša v kvalifikacijah Lahtija. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters

V Lahtiju so pod streho spravili kvalifikacije smučarskih skakalk za jutrišnjo tekmo svetovnega pokala, ki se bo začela ob 9. uri po srednjeevropskem času. Najboljši nastop je uspel Norvežanki Eirin Marii Kvandal (125,5 m), ki je za 6,6 točke ugnala drugouvrščeno Avstrijko Jacqueline Seifriedsberger (124,5 m). Tretje mesto je osvojila Francozinja Josephine Pagnier (123 m).

Slovenke niso blestele, še najboljša je bila Nika Križnar (113 m), ki je pristala na 16. mestu. Svetovna rekorderka Ema Klinec (110 m) je zasedla 25. mesto, tik za njo se je uvrstila Katra Komar (111,5 m), mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj (107 m) je doskočila na 29. mesto, Ajda Košnjek (93,5 m) pa je izvlekla 38. mesto.

image_alt
Boji se, da želenega študija ne bo mogla usklajevati s smučarskimi skoki

Vodilni v skupni razvrstitvi za svetovni pokal Niki Prevc (82 m) se je nastop povsem ponesrečil. S 40. mestom je zasedla predzadnje 40. mesto in z njim za las ujela nastop na jutrišnji tekmi. V kvalifikacijah je nastopilo zgolj 41 skakalk iz enajstih držav, tako da je izpadla le zadnjeuvrščena Poljakinja Nicole Konderla (85 m).

Preberite še:

Komentarji: