Nika Prevc na evropskih igrah na Poljskem skočila do srebrne kolajne

Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger zmagovalka krstne tekme v smučarskih skokih na evropskih igrah v Zakopanah. Skakalka Triglava zaostala le za 0,3 točke.
Fotografija: Nika Prevc je zablestela s srebrno kolajno. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Nika Prevc je zablestela s srebrno kolajno. FOTO: Matej Družnik/Delo

Mlada slovenska smučarska skakalka Nika Prevc se je odlično odrezala na premierni skakalni tekmi na evropskih igrah na Poljskem. S skokoma, dolgima 97,5 in 100,5 metra, si je 18-letna članica kranjskega Triglava izbojevala srebrno kolajno. Za avstrijsko zmagovalko Jacqueline Seifriedsberger (99 m in 98,5 m) je zaostala za vsega 0,3 točke.

»Vesela sem, da sem dobila, česar sploh nisem pričakovala,« je dejala Prevčeva, ki je osvojila šesto slovensko kolajno na teh evropskih igrah. Slavje rdeče-belo-rdečih orlic je dopolnila tretjeuvrščena Marita Kramer (100 m in 93,5 m).

Vrhunsko pripravljenost sta na srednji napravi v Zakopanah potrdili tudi Nika Križnar (93 m in 98 m), ki so jo kot četrtouvrščeno od bronaste Kramerjeve ločile štiri točke, in Katra Komar (93,5 m in 95,5 m), ki je pristala na petem mestu.

Od naših skakalk sta nastopili tudi Maja Vtič (84,5 m in 89 m) in Ajda Košnjek (81 m in 85 m), ki sta med 36 tekmovalkami iz dvanajstih držav zasedli 15. oziroma 19. mesto.

Nika Križnar je le za štiri točke zgrešila kolajno. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nika Križnar je le za štiri točke zgrešila kolajno. FOTO: Leon Vidic/Delo

Nika Prevc druga že po uvodni seriji

Slovenske skakalke so bile že po uvodni seriji v odličnih izhodiščnih položajih. Nika Prevc je s skokom, dolgim 97,5 metra, držala drugo mesto. V vodstvu je bila Jacqueline Seifriedsberger (99 m), ki je imela pičle pol točke zaloge pred nadarjeno skakalko iz Dolenje vasi pri Železnikih.

Zelo dober nastop je uspel tudi Katri Komar (93,5 m), ki je bila peta, za tretjeuvrščeno Marito Kramer pa je zaostajala za 6,6 točke. Elitno sedmerico je zaokroževala Nika Križnar (93 m), v finale pa sta se od naših zanesljivo uvrstili tudi Maja Vtič (84,5 m) in Ajda Košnjek (81 m), ki sta zasedali 14. oziroma 17. mesto.

Jutri bo na srednji skakalnici v Zakopanah na sporedu moška posamična tekma.

 

 

Preberite še:

Komentarji: