Noelu še prestižni slalom v Kitzbühlu, Hadalin 12.

V ​Kitzbühlu je prestižni slalom pripadel Clementu Noelu, ki je tako dopolnil sloviti dvojček, ki ga je začel minuli konec tedna v Wengnu. Do točk tudi Hadalin in Kranjec. 
Fotografija: Clement Noel je dobil še drugi slalom zapored. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Clement Noel je dobil še drugi slalom zapored. FOTO: Reuters

V soboto je v Kitzbühlu tradicionalno na sporedu smuk, letos pa je bila vremenska napoved tako slaba, da so ga izpeljali že v petek. Pripadel je Dominiku Parisu, v soboto pa je tudi Paris spremljal nastope najboljših slalomistov, ki so se na kitzbühlsko strmino pognali v močnem sneženju. 

Težke razmere so najbolj odgovarjale Švicarju Ramonu Zenhäusernu, ki je za 12 stotink sekunde ugnal Francoza Clementa Noela, tretji je po prvem delu njegov rojak Alexis Pinturault, glavni junak avstrijskih navijačev Marcel Hirscher pa je zaostal kar 88 stotink in je šele na devetem mestu. 

Tri mesta za njim je Štefan Hadalin, ki je imel štartno številko 21, smučal pa je zelo pogumno. V zgornjem delu je bil med najhitrejšimi, še pri drugem merjenju vmesnega časa je zaostajal le za šest stotink, nato pa mu je zdrs na prelomnici nekoliko pokvaril ritem. Vseeno se Hadalin ni zmedel in do cilja je prišel s slabo sekundo in pol zaostanka, v finalu bo lovil mesto v deseterici, po prvem delu tekme je na 12. mestu. 

Najbolj je presenetil Bolgar Albert Popov, ki je s številko 71 z napadalno vožnjo prišel celo na peto mesto, prehitel je tudi Hirscherja, Kristoffersena, Myhrerja, ...

Za točke se tokrat bori tudi Žan Kranjec, ki je na prvi progi kljub težkim razmeram uspel priti do 25. mesta, na drugi progi bo imel možnost, da na boljši snežni podlagi naredi še kakšen korak proti vrhu. 

Ramon Zenhausern je bil v sneženju najhitrejši na prvi progi. FOTO: AFP
Ramon Zenhausern je bil v sneženju najhitrejši na prvi progi. FOTO: AFP


V finalu je imel Kranjec nekoliko več težav, ni zdržal v tako visokem tempu kot na prvi progi, a je vseeno smučal solidno in Kranjec bo na slalomu osvojil nekaj točk, kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Štefan Hadalin je tudi v finalu smučal izvrstno, v zgornjem delu je imel že 43 stotink prednosti, nato pa je sicer naredil nekaj manjših napak, a je ostal hiter in v cilj prismučal na drugem mestu, zaostal je le za Felixom Neureutherjem. Hadalinu se obeta vsaj uvrstitev v petnajsterico, morda celo v prvo deseterico. 

Dobro je v finalu smučal tudi Henrik Kristoffersen, v prvo je bil šele deseti, v finalu pa je napadel na polno in prevzel vodstvo s kar sekundo in pol naskoka pred Neureutherjem. Norvežan spet gleda v hrbet Marcelu Hirscherju, ki je napadel na polno v finalu, smučal je zelo odločno in na koncu za 24 stotink prehitel Kristoffersena, gledalci ob progi pa so ponoreli. Navdušil jih je tudi Popov, ki se ni ustrašil odličnega izhodišča in je tudi v finalu napadal, mojstrov slaloma še enkrat ni uspel prehiteti, je pa prišel na šesto mesto in bo končal v prvi deseterici. 

Hirscherju se je povsem približal Alexis Pinturault, ki je v spodnjem delu smučal zelo hitro in na koncu zaostal le za sedem stotink sekunde, prišel je na drugo mesto, Hirscher pa bo spet na odru za zmagovalce. S prvega mesta ga je izrinil Clement Noel, ki je na drugi progi sicer izgubil pol sekunde proti Avstrijcu, a je imel dovolj prednosti s prve proge da je prišel na prvo mesto. 

Na štartu je bil le še Ramon Zenhausern, ki pa ni zdržal pritiska, že v zgornjem delu je začel delati napake in na koncu je zaostal tudi za stopničkami za zmagovalce, končal je na šestem mestu. Štefan Hadalin je zasedel 12. mesto, Žan Kranjec pa 24. "Ni bilo lahko na štartu, poizkusil sem se maksimalno sprostiti, smučanje je bilo toplo-hladno, a mislim, da sem lahko z 12. mestom kar zadovoljen. Bilo je težko zaradi valov in ledene nemirne površine, to je značilnost tega terena," je vtise za TV Slovenija strnil Hadalin. 
 

Komentarji: