Nov podvig Shiffrinove, Slokarjeva najboljša Slovenka

Ameriška smučarska zvezdnica je v svojo korist odločila slalom v Killingtonu.
Fotografija: Andreja Slokar je tokrat pristala na desetem mestu. FOTO: Gregory Shamus/AFP
Odpri galerijo
Andreja Slokar je tokrat pristala na desetem mestu. FOTO: Gregory Shamus/AFP

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je zmagovalka tretjega slaloma za svetovni pokal v tej sezoni. To je še peti slalomski podvig Shiffrinove v Killingtonu. Andreja Slokar je kot najboljša Slovenka zasedla deseto mesto.

Ana Bucik je bila dvanajsta, Meta Hrovat pa je nastop zaokrožila s 24. mestom. Četrta naša smučarka na štartu Neja Dvornik je bila prepočasna za finale. Slovakinja Petra Vlhova, ki je v svojo korist odločila oba slaloma v Leviju in je tudi danes vodila po prvi progi, je bila na koncu druga, Švicarka Wendy Holdener pa tretja.

Vseh pet slalomov v Killingtonu od leta 2016 je dobila domačinka Shiffrinova. »To je bil res odličen boj. Slišala sem navijače. Menim, da je težko izpeljati večji šov. Res ne vem, ali lahko slalom odsmučam hitreje,« se je spraševala 26-letna šampionka iz Vaila, ki ima zdaj 46 slalomskih zmag. Toliko jih je v veleslalomu nanizal švedski velikan smučanja Ingemar Stenmark.

»Seveda mi to nekaj pomeni, a ne vem, kaj. To je številka, toda nanje pravzaprav sploh ne gledam. Je pa posebna,« je še dejal Shiffrinova.

Vlhova je še četrtič ta slalom končala na drugem mestu. Pred petimi leti se je na drugo mesto na tej tekmi uvrstila njena rojakinja Veronika Velez Zuzulova.

Komentarji: