Nova zmaga Shiffrinove, najboljša uvrstitev Dvornikove

Ameriška šampionka še za korak bližje rekordu Ingemarja Stenmarka. Najmlajša slovenska tekmovalka do najboljšega dosežka v svetovnem pokalu.
Fotografija: Mikaela Shiffrin je slavila že deseto zmago v sezoni. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin je slavila že deseto zmago v sezoni. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je zmagala še na drugem veleslalomu za svetovni pokal na Kronplatzu. Z drugim mestom se ji je najbolj približala Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+ 0,82), tretja pa je bila Švedinja Sara Hector (+ 1,19). Edina slovenska finalistka Neja Dvornik (+ 2,42) je z 12. mestom prismučala do svojega najboljšega dosežka med svetovno elito.

Shiffrinova je dosegla že 84. zmago. Od izenačenja absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka (86) jo ločita le še dve. Šampionka iz Vaila je uprizorila novo sijajno predstavo. Ključno delo je opravila že na prvi progi z najboljšim časom, v finalu pa je odbila vse napade tekmic.

Slovenska junakinja dneva je Neja Dvornik. S štartno številko 50 je na prvi progi zasedla 27. mesto (+2,54), v finalu pa je z odliko opravila nalogo in močno napredovala po lestvici. To je bil zanjo drugi finale letos po 17. mestu na slalomu v Zagrebu. Dvornikova je za kar devet mest izboljšala svojo prejšnjo najboljšo uvrstitev na veleslalomskih tekmah v svetovnem pokalu (21. mesto izpred dveh mest v Kranjski Gori). V slalomu, ki je njena prva disciplina, je novembra v Leviju pristala na 15. mestu.

Ana Bucik ni ponovila svojega včerajšnjega smučanja, ko je bila 14. Na prvi progi.je po drugem merjenju vmesnega časa izgubila oprijem, zdrsnila na bok in odstopila. Naša tretja tekmovalka Tina Robnik je prvo progo končala na 34. mestu in za 27 stotink sekunde zgrešila finale.

Alpske smučarke pred odhodom na svetovno prvenstvo v Meribelu v Franciji, od 6. do 19. februarja, čakata še dva slaloma konec tedna v Špindleruvem Mlynu na Češkem, kjer bo Shiffrinova poskušala izenačiti Stenmarkov mejnik.

Preberite še:

Komentarji: