Od Slovencev se je le Košir prebil v izločilne boje

Na tekmovanju za svetovni pokal v deskanju na snegu v Banskem zmagi Italijana Maurizia Bormolinija in Švicarke Julie Zogg.
Fotografija: Maurizio Bormolini je zmagal v Banskem. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Maurizio Bormolini je zmagal v Banskem. FOTO: Tadej Regent/Delo

Italijan Maurizio Bormolini in Švicarka Julie Zogg sta zmagovalca deskarskega paralelnega slaloma za svetovni pokal v Banskem. Edini slovenski tekmovalec v izločilnih bojih Žan Košir je izpadel v osmini finala in na koncu zasedel 15. mesto. Rok Marguč je pristal na 19., Tim Mastnak pa na 22. mestu.

Košir je v osmini finala preizkušnje v Bolgariji nastopil proti tretjemu najhitrejšemu v kvalifikacijah, Avstrijcu Arvidu Aunerju, in naredil napako ter končal daleč za svojim tekmecem. V kvalifikacijah je slovenski as zasedel 14. mesto. Marguč je izločilne boje zgrešil za 47 stotink sekunde, Mastnak pa je bil še 51 stotink sekunde počasnejši.

Zmagal je Bormolini, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah. V finalu je ugnal Aunerja, tretje mesto pa je pripadlo Nemcu Stefanu Baumeistru, ki je v malem finalu prehitel domačega matadorja Radoslava Jankova.

V ženski konkurenci je tako kot v soboto zmagala Zogg. V finalu je ugnala Avstrijko Danielo Ulbing. V malem finalu je Švicarka Patrizia Kummer premagala Japonko Cubaki Miki.

Slovenska zvezdnica Gloria Kotnik je tekmo v Banskem izpustila, ker je imela včeraj operacijo kolena. Po vsej verjetnosti bo lahko nastopila na svetovnem prvenstvu, ki bo med 19. februarjem in 5. marcem v Gruziji.

V petek in soboto bosta v kanadskem Blue Mountainu še zadnji preizkušnji svetovnega pokala pred vrhuncem sezone. Obakrat bosta na sporedu paralelna veleslaloma.

Preberite še:

Komentarji: