Novo zmagoslavje Skandinavke, Ana Bucik v finalu pridobila kar 20 mest

Na zadnjem ženskem veleslalomu za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami je bila najhitrejša Sara Hector, do točk štiri Slovenke.
Fotografija: Ana Bucik je bila na drugi progi najhitrejša med vsemi. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Ana Bucik je bila na drugi progi najhitrejša med vsemi. FOTO: Jure Makovec/AFP

Na ženskem veleslalomu za svetovni pokal na Kronplatzu je bila najhitrejša Sara Hector. Švedska alpska smučarka, ki je dosegla tretjo zmago v tej sezoni, je za 0,15 sekunde prehitela Slovakinjo Petro Vlhovo, ki je po prvi progi še vodila. Na tretjo stopnico zmagovalnega odra se je povzpela Francozinja Tessa Worley (+ 0,52).

»To je neverjetno! Zares sem presenečena, saj si po veliki napaki nisem mislila, da lahko še zmagam. A sem se borila vse do cilja,« je bila nasmejana Hectorjeva, ki se bo zdaj vrnila domov v Stockholm, kjer si bo malo odpočila in se pripravila za olimpijske igre v Pekingu.

Švedinja Sara Hector se je veselila tretje zmage v sezoni. FOTO: Jure Makovec/AFP
Švedinja Sara Hector se je veselila tretje zmage v sezoni. FOTO: Jure Makovec/AFP

Najbolje razpoložena Slovenka je bila tokrat Ana Bucik, ki se je z najboljšim dosežkom finala z 29. mesta prebila na končno deveto. Tako je dosegla svojo najboljšo uvrstitev na veleslalomih za svetovni pokal. Za Hectorjevo je zaostala za 1,23 sekunde.

»Moj prvi nastop, ki sem se ga lotila taktično narobe, je bil res slab. Zato sem bila zelo srečna, da sem lahko nastopila tudi na drugi progi. V finalu sem veliko tvegala ter bila nagrajena z dobrim smučanjem in s skokom po lestvici navzgor. V drugem sem poskusila nekaj spremeniti, kar mi je dobro uspelo,« je pojasnila Bucikova.

Meta Hrovat (+ 1,75) je pristala na 16. mestu, z glavama pa sta v cilju zmajevali tudi Tina Robnik (+ 2,52) in Andreja Slokar (+ 2,75), ki sta zasedli 25. oziroma 27. mesto. »Na drugi progi sem se počutila veliko bolje, a sem spodaj naredila napako, zaradi katere sem izgubila kar nekaj časa. V vožnjah veliko niham. Poskušamo z več načini, da bi bila bolj stanovitna, a ga za zdaj še nismo našli. Ko ga bom, boste pa videli,« je izjavila Hrovatova.

Po prvem polčasu je vodila Vlhova

Prva proga ni prinesla veselja v slovenskih tabor. Cilji so bili višji od 15. mesta Mete Hrovat naše najbolje uvrščene ob »polčasu« na Kronplatzu.

Petra Vlhova je najbolje opravila s prvo progo. FOTO: Jure Makovec/AFP
Petra Vlhova je najbolje opravila s prvo progo. FOTO: Jure Makovec/AFP

V vodstvu je bila Slovakinja Petra Vlhova, sledili sta ji Švedinja Sara Hector (+ 0,34) in velika ameriška tekmica Mikaela Shiffrin (+ 0,59). Kranjskogorka je za vodilno zaostajala za 1,72 sekunde, Tina Robnik je bila 25. (+ 2,45), Andreja Slokar 28. (+ 2,57) in Ana Bucik 29. (+ 2,64). Neja Dvornik se je od Kronplatza poslovila s 40. mestom (+ 3,54).

Preberite še:

Komentarji: