Peter Prevc odličen drugi tudi v Lahtiju

Slovenski šampion je zablestel tudi na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih na Finskem.
Fotografija: Peter Prevc je zablestel tudi v Lahtiju. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Peter Prevc je zablestel tudi v Lahtiju. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Slovenski skakalni šampion Peter Prevc se veseli še tretjih posamičnih stopničk v tej sezoni. Na drugi posamični tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Lahtiju se je izkazal z odličnim drugim mestom. Zaostal je le za Avstrijcem Janom Hörlom (134 m in 134,5 m), od katerega ga je na koncu ločilo vsega 1,9 točke.

»Odličen zaključek vikenda v Lahtiju – 24. tekma mi je končno prinesla posamične stopničke. Vesel sem, da sem tudi v Lahtiju prišel do super rezultata s super skoki,« je po tekmi izjavil 31-letni as iz Selške doline. 

Tretje mesto je osvojil Poljak Aleksander Zniszczol (128,5 m in 129,5 m), tik pod zmagovalnim odrom pa je na nehvaležnem četrtem mestu obtičal Norvežan Johann Andre Forfang (125,5 m in 126,5 m). Peti je bil Japonec Rjoju Kobajaši (119,5 m in 134 m), avstrijski nosilec rumene majice Stefan Kraft (122,5 m in 122,5 m) pa osmi. 

Petkov zmagovalec Lovro Kos (114 m in 115,5 m) se je moral tokrat sprijazniti s 24. mestom, Domen Prevc (122,5 m) pa je v finalu zasedel zadnje, 30. mesto, potem ko so ga v drugo diskvalificirali zaradi neustreznega tekmovalnega dresa.

Prekratka za finale sta bila Žak Mogel in Maksim Bartolj, ki sta doskočila pri 117 metrih. Od Finske se poslavljata s 33. oziroma 41. mestom.

Avstrijec Jan Hörl se je veselil svoje tretje zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Avstrijec Jan Hörl se je veselil svoje tretje zmage v svetovnem pokalu. FOTO: Jussi Nukari/AFP

Že po prvem »polčasu« je vodil Hörl

Petru Prevcu je odlično kazalo že po uvodni seriji. S skokom, dolgim 128,5 metra, je držal izvrstno tretje mesto. Le za malo – za 1,6 oziroma 0,1 točke – sta bila od njega boljša zgolj Avstrijec Jan Hörl (124 m) in Poljak Aleksander Zniszczol (128,5 m).

Vodilni v skupni razvrstitvi, Avstrijec Stefan Kraft (122,5 m), je bil sedmi, tik pred velikim nemškim tekmecem Andreasom Wellingerjem (126,5 m). V finale se je od naših zanesljivo prebil tudi Domen Prevc (122,5 m), ki je zasedal 21. mesto, bolj pa je za nastop v drugi seriji trepetal Lovro Kos (114 m), ki je izvlekel 26. mesto.

image_alt
Glas se mu je zatresel, ko se je s cmokom v grlu zahvalil ženi in otrokoma

Naslednji tekmi za svetovni pokal bosta prihodnji konec tedna v Oslu. 

Preberite še:

Komentarji: