Po švedski muki nov izziv za Anamarijo

Smučarski tek: Lampičeva danes v boj za vrnitev prestižne rdeče majice
Fotografija: Naša vodilna tekačica bo poskusila spet prevzeti 1. mesto v šprinterski razvrstitvi sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Naša vodilna tekačica bo poskusila spet prevzeti 1. mesto v šprinterski razvrstitvi sezone. FOTO: Roman Šipić/Delo

Tekaške karavane še nekaj časa ne bo na srednjeevropskem snegu. Iz Švedske se je preselila na sosednjo Norveško, zdaj je na vrsti klasični šprint. Zelo odločno se ga bo lotila tudi naša vodilna reprezentantka Anamarija Lampič, ki s točko zaostanka ostaja v boju za vrh šprinterske razvrstitve.

Rdečo majico vodilne ji je na zadnjem šprintu v Åreju prevzela Švedinja Linn Svahn, a si zaradi tega 24-letna Gorenjka ni pulila las, saj je šlo za dejansko zelo nenavadno tekmo z dolgim in strmim vzponom, v katerem Lampičeva kot tekmovalka višje rasti od tekmic v skupini tokrat realno ni imela možnosti za vidnejši dosežek. »To je bila res posebna tekma in nikakor se ne morem znebiti vtisa, da so jo Skandinavci pripravili tako, da bi enkrat tudi Therese Johaug odprli vrata k zmagi v šprintu,« je ocenil Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance, ki pa je z vsemi spremljevalci v ekipi pripravljen na nadaljevanje zanimivega boja za šprinterski vrh: »Vem, da se sezona bliža h koncu in je marsikdo med nami že utrujen. Toda zdaj bi kazalo stisniti zobe in po najboljših močeh pomagati Anamariji v boju za rdečo majico.« Kvalifikacije bodo ob 10.30, izločilni del od četrtfinala naprej pa ob 13. uri.

Anamarija Lampič si ni pulila las po neposrečeni tekmi na Švedskem. FOTO: Roman Šipić/Delo
Anamarija Lampič si ni pulila las po neposrečeni tekmi na Švedskem. FOTO: Roman Šipić/Delo


Lampičeva bo sicer edina Slovenka na štartni črti ženskega šprinta (jutri bo v Trondheimu še zasledovanje; ženske ob 11.15, moški ob 13.20), saj se je zaradi zdravstvenih težav Katja Višnar s skandinavske turneje zaenkrat umaknila, vrnila naj bi se za šprint v Drammnu. V ekipi pa ostajata udeleženca moškega dela karavane Miha Šimenc in Janez Lampič.

Preberite še:

Komentarji: