Pred Ilko Štuhec zadnji sklop priprav v Kanadi

»Upam na pozitivno tremo, ki človeka žene naprej in ga dodatno motivira.«
Fotografija: Ilka Štuhec bo formo zbrusila v Kanadi. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec bo formo zbrusila v Kanadi. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ljubljana – Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec se je z ekipo odpravila v Kanado, kjer se bodo konec meseca in v začetku decembra začele tekme svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Po treningu v Pitztalu minuli teden se bo ekipa do začetka preizkušenj pripravljala v okolici Lake Louise, torej prizorišča, na katerega Ilko vežejo lepi spomini, saj je predlani tam dvakrat zmagala.


Manjkajo še zadnje podrobnosti


»Z zadnjim tednom priprav na ledeniku v Pitztalu sem zelo zadovoljna. Čeprav je zapadlo kar nekaj snega in je bila podlaga mehka, smo iztisnili največ, predvsem so me navdušili spusti po največji strmini. Manjkajo še zadnje podrobnosti, da bom res lahko sproščena in pripravljena, predvsem pa, da si bom zaupala ob spustu po progi,« je poudarila Mariborčanka. Pred uradno vrnitvijo v svetovni pokal treme ne čuti: »Do tekem je vendarle ostalo še nekaj dni, verjamem pa, da bodo zadnji dnevi drugačni. Upam na pozitivno tremo, ki človeka žene naprej in ga dodatno motivira.«

Grega Koštomaj je z doslej opravljenim zadovoljen. FOTO: Jure Eržen/Delo
Grega Koštomaj je z doslej opravljenim zadovoljen. FOTO: Jure Eržen/Delo


Koštomaj zadovoljen


Z opravljenim v pripravljalnem obdobju je zadovoljen tudi trener Grega Koštomaj: »Razmere so bile ugodne z izjemo zadnjega obdobja, ko je bilo na trenutke preveč snega in drugič premalo. Kljub temu smo imeli denimo v Pitztalu na ledeniku veliko prostora, trenirali smo s slovensko moško reprezentanco, zato je tudi ta sklop minil dobro.« Kot dodaja, kaj dosti vpogleda v pripravljenost konkurence v Ilkinem taboru nimajo.


S konkurenco se ne ukvarjajo


»Na treningih v Lake Louise bomo dobili konkretnejše odgovore, dejanjsko pa se s konkurenco niti ne ukvarjamo. Osredotočamo se na to, da bo Ilka na tekmi pokazala maksimum. Sklop zadnjih priprav v Kanadi bo bolj ali manj namenjen simulaciji tekmovalnih razmer. Ne bo šlo več za toliko ponovitev, temveč za kakovost izvedbe in pripravo na tekmovanje. Upam na dobre razmere, menda ni pričakovati pretirane gneče. Želimo si kakovostno in v miru izkoristiti zadnji teden,« je še pojasnil Koštomaj.

Preberite še:

Komentarji: