Prva na progo Tessa Worley, številka 12 za Meto Hrovat

V Mariboru so najboljše veleslalomistke izžrebale štartne številke za jutrišnjo preizkušnjo, prva bo teren na Pohorju preizkusila Tessa Worley. 
Fotografija: Meta Hrovat je glavno slovensko orožje na letošnji Lisici. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Meta Hrovat je glavno slovensko orožje na letošnji Lisici. FOTO: Tadej Regent/Delo

Veleslalom svetovnega pokala alpskih smučark za Zlato lisico v Mariboru bo jutri ob 10. uri odprla Francozinja Tessa Worley. Žreba v Mariboru se je prvič udeležila tudi trenutno najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat, ki je bila v krogu od osme do petnajste startne številke, izžrebala pa je startno številko 12.

Najboljša smučarka zadnjih dveh sezon, vodilna v skupnem seštevku zime, Američanka Mikaela Shiffrin je izžrebala številko 4. Shiffrinova lovi svojo še četrto pohorsko kombinacijo, potem ko je lani, ko je Lisica gostovala v Kranjski Gori, dobila tako veleslalomsko kot slalomsko tekmo.

Prva slovenska adutinja lisičkinega veleslaloma Hrovatova in prva zvezdnica belega cirkusa Shiffrinova sta bili deležni največjega aplavza in ovacij na javnem žrebanju startnih številk na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Meta Hrovat na žrebanju štartnih številk. FOTO:Tadej Regent/Delo
Meta Hrovat na žrebanju štartnih številk. FOTO:Tadej Regent/DeloŠtevilko 2 bo imela Švicarka Wendy Holdener, trojko je dobila Nemka Viktoria Rebensburg, petko Norvežanka Ragnhild Mowinckel, številko 6 bo jutri nosila Italijanka Federica Brignone, elitno veleslalomsko sedmerico pa bo zaokrožila slovaška junakinja zime Petra Vlhova, ki jo je prišla pozdravit skupina slovaških navijačev, ki napovedujejo, da bodo Vlhovo bučno spodbujali tudi med petkovo tekmo.
 

Na štartu šest Slovenk


Švedinja Sara Hector ima številko 8, nato sledijo Avstrijka Ricarda Haaser, Švedinja Frida Hansdotter, Norvežanka Kristin Lysdahl, Hrovatova, Avstrijka Bernedette Schild, prvo jakostno skupino pa bosta zaokrožili Italijanki Irene Curtoni in Marta Bassino.

Meta Hrovat na žrebanju štartnih številk. FOTO:Tadej Regent/Delo
Meta Hrovat na žrebanju štartnih številk. FOTO:Tadej Regent/Delo


Na startu prve vožnje bo šest Slovenk. Povratnica po poškodbi Tina Robnik bo prvo tekmo v tej zimi začela s številko 20, ljubljenka domačih navijačev Mariborčanka Ilka Štuhec bo nosila startno številko 31, Neja Dvornik ima startno številko 57, Ana Bucik 61 in še ena domačinka Desiree Ajlec startno številko 65.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Preberite še:

Komentarji: