Mikaela Shiffrin: Bila sem na tleh kot še nikoli prej

Ameriška smučarska šampionka si je že pred zadnjima dvema posamičnima tekmama sezone v Courchevelu zagotovila četrti veliki kristalni globus.
Fotografija: Mikaela Shiffrin spet sije od sreče. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin spet sije od sreče. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Ameriška šampionka Mikaela Shiffrin si je že pred zadnjima dvema posamičnima tekmama na finalu svetovnega pokala v Courchevelu zagotovila veliki kristalni globus. To je že četrta skupna zmaga za 27-letno zvezdnico iz Vaila po zimah 2016/17, 2017/18 in 2018/19.

Shiffrinova je na današnjem superveleslalomu osvojila drugo mesto, potem ko je za pičlih pet stotink sekunde zaostala za norveško zmagovalko Ragnhild Mowinckel. To je bilo dovolj, da si je v skupni razvrstitvi priborila neulovljivo prednost pred sobotnim slalomom in nedeljskim veleslalomom.

»V tej sezoni sem doživela veliko veličastnih trenutkov, vendar tudi takšne, ko sem bila na tleh kot še nikoli prej. Nosila sem velikansko težo, bilo je zares grozljivo. Pred prihodom v Courchevel sem si rekla, da moram osvojiti veliki globus, naj se zgodi, kar hoče. Bila sem pod strašanskim pritiskom in zdaj sem presrečna, ker sem se znebila te velike teže,« je vidno odleglo Shiffrinovi.

Ragnhild Mowinckel je bila najhitrejša na današnjem superveleslalomu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Ragnhild Mowinckel je bila najhitrejša na današnjem superveleslalomu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Na najnižjo stopnico odra za najboljše se je po današnjem superveleslalomu povzpela Švicarka Michelle Gisin (+ 0,13). Mali kristalni globus v tej disciplini je visoko v zrak dvignila Italijanka Federica Brignone (+1,64), ki je tokrat pristala šele na 19. mestu.

Slovakinja Petra Vlhova, ki bi lahko še edina ogrozila Mikaelo na vrhu točkovanja, se je morala sprijazniti s 17. mestom (+1,39). Tako je še drugič zapored ostala praznih rok, kar je Shiffrinova izkoristila in kot vodilna v skupni razvrstitvi pred leto mlajšo tekmico iz Liptovskega Mikulaša pobegnila na nedosegljivih 236 točk.

Petra Vlhova je dala vse od sebe. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Petra Vlhova je dala vse od sebe. FOTO: Nicolas Tucat/AFP

»Od sebe sem dala vse, kar sem lahko, toda Mikaela je bila – tako kot že včeraj – znova sijajna. Vesela sem zanjo, saj je med olimpijskimi igrami na Kitajskem preživljala zelo težke trenutke. Jaz ima zlato kolajno in mali globus, ona velikega, zdaj sva poravnani,« je presodila Vlhova.

Na štartu današnjega superveleslaloma ni bilo nobene Slovenke.

Preberite še:

Komentarji: