Slovenci odlični v kvalifikacijah, uspešen ognjeni krst Roka Masleta

Med našimi smučarskimi skakalci je najboljši nastop v Zakopanah uspel Anžetu Lanišku, prva kvalifikacijska zmaga za koroškega Slovenca Daniela Tschofeniga.
Fotografija: Anže Lanišek je boj za stopničke napovedal tudi v Zakopanah. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek je boj za stopničke napovedal tudi v Zakopanah. FOTO: Christof Stache/AFP

Slovenski smučarski skakalci so odlično nastopili v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo svetovnega pokala v Zakopanah. Nanjo se je zanesljivo uvrstilo vseh sedem naših tekmovalcev, ognjeni krst je uspešno prestal tudi novinec Rok Masle.

Najbolje se je od naših znova odrezal Anže Lanišek (126 m), ki je osvojil odlično tretje mesto. Zaostal je le za koroškim Slovencem Danielom Tschofenigom (138,5 m), srčnim izbrancem Alexandrie Loutitt, ki je danes slavila zgodovinsko krstno zmago za kanadske smučarske skakalke v Zau, in poljskim zvezdnikom Dawidom Kubackim (128 m).

image_alt
Zgodovinska zmaga mlade Kanadčanke, od Slovenk najboljša Nika Križnar

V zelo lepi luči se je predstavil tudi Peter Prevc (137,5 m), ki je bil šesti, dve mesti pred reprezentančnima kolegoma Timijem Zajcem (132 m) in Lovrom Kosom (130 m), ki sta bila skupaj osma. Žiga Jelar (121 m) je doskočil na 22. mesto, 18-letni Rok Masle (115,5 m) je zasedel 34. mesto, na nedeljsko preizkušnjo pa se je na koncu zanesljivo uvrstil tudi Domen Prevc (110,5 m), čeprav se mu kvalifikacijski skok ni posrečil najbolje.

Ob odsotnosti Japoncev je bilo sicer na štartu zgolj 51 skakalcev iz dvanajstih držav.

V Zakopanah bo jutri na sporedu moštvena preizkušnja, za katero bodo zeleno luč prižgali ob 16. uri. V nedeljo se bo enakem času začela še posamična tekma.

Preberite še:

Komentarji: