Slovenki tretji na ekipnem šprintu v Dresdnu

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta na šprintu dvojic zaostali le za Švicarkama in Rusinjama.
Fotografija: Anamarija Lampič se je skupaj z Evo Urevc veselila še tretjega mesta na šprintu dvojic. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anamarija Lampič se je skupaj z Evo Urevc veselila še tretjega mesta na šprintu dvojic. FOTO: Matej Družnik

Najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič se je še drugi dan zapovrstjo povzpela na tretjo stopnico zmagovalnega odra. Po tretjem mestu na včerajšnjem posamičnem šprintu za svetovni pokal v Dresdnu se je te uvrstitve skupaj z reprezentančno kolegico Evo Urevc veselila tudi po šprintu dvojic.

V močno okrnjeni konkurenci (zaradi strahu pred okužbo z novim koronavirusom so se že pred časom iz svetovnega pokala umaknili vsi Norvežani, Švedi in Finci) sta zmagali Švicarki Laurien van der Graaff in Nadine Fähndrich, drugo mesto pa sta si z zaostankom 32 stotink pritekli Rusinji Julija Stupak in Natalija Neprjajeva. Slovenki je od švicarskih zmagovalk v cilju ločilo 1,12 sekunde.

»Ne glede na to, kako majhni smo v primerjavi z drugimi, se vidi, da se borimo, da smo zraven in da lahko osvojimo stopničke. Te so tudi naš glavni cilj in veselje. Menim pa, da imava z Evo še precej rezerve, sploh predaje bi lahko izpeljali še bolje. Tudi na sami progi so še odseki, na katerih bi lahko tekla bolje,« je povedala Lampičeva.


Trud rehabilitacije poplačan


Dobro razpoložena je bila tudi Urevčeva. »Občutek je nepopisen. Trud rehabilitacije je zagotovo poplačan. Po enem letu odsotnosti je to najboljša nagrada, ki bi si jo lahko želela! Če se vrnem na tisto ponesrečeno menjavo. Tam sem se trudila ujeti skupino, nekaj moči je šlo. Morda bi se lahko borili tudi za prvo mesto, če bi imeli malenkost boljši predaje,« je omenila Urevčeva.

Na nehvaležnem četrtem mestu sta pristali Američanki Jessie Diggins in Sophie Caldwell Hamilton (+ 3,01), peti pa sta bili Čehinji Katerina Janatova in Tereza Beranova (+ 3,20).

V moški konkurenci sta bila najhitrejša Rusa Aleksander Boljšunov in Gleb Retivih, ki sta v finalu za 0,19 sekunde ugnala Francoza Richarda Jouveja in Lucasa Chanavata. Tretje mesto sta osvojila Italijana Francesco de Fabiani in Federico Pellegrino (+ 0,58). Slovenca Luka Markun in Janez Lampič sta v drugi polfinalni skupini zasedla predzadnje 12. mesto.

Komentarji: