Smuk (Ž): Drugič zapored zmaga Schmidhoferjevi, Štuhčeva za deseterico

Tudi na drugem smuku v Lake Louise je prepričljivo slavila Avstrijka Nicole Schmidhofer, Ilka Štuhec pa je v srednjem delu naredila veliko napako. 
Fotografija: Prav v Lake Louise je pred dvema letoma Ilka eksplodirala z dvema zmagama. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prav v Lake Louise je pred dvema letoma Ilka eksplodirala z dvema zmagama. FOTO: Reuters

Težko pričakovani povratek v karavano je Ilki Štuhec v petek uspel zelo dobro. S progo na Lake Louise se je spoprijela pogumno, v srednjem delu je bila malo bolj previdna, po šestem mestu pa je bila zelo zadovoljna z opravljenim. Za sobotni smuk v Lake Louise, kjer vladajo prave zimske razmere in odlično vzdušje, je Štuhčeva dobila številko ena. 

V zgornjem delu je Mariborčanka smučala bolje kot včeraj, ujela je dobro linijo in imela visoko hitrost, nato pa je v srednjem delu na prelomnici naredila napako, prineslo jo je prenizko in izgubila je precej hitrosti. Reagirala je dobro in ohranila nekaj hitrosti, kljub vsemu pa so dragocene desetinke šle po zlu, nekaj težav je imela tudi na zadnjem skoku in v cilju je bila precej manj zadovoljna kot včeraj. 

Tekmovalke za Ilko so pokazale, da je Mariborčanka v srednjem delu izgubila precej časa, zato je po lestvici zdrsnila nekoliko navzdol. Štuhčeva je po 32 tekmovalkah še vedno držala 14. mesto in obeta se ji uvrstitev med najboljših petnajst, kar je glede na napako še vedno zelo soliden rezultat ob povratku v svetovni pokal.

Prepričljivo je bila najboljša Nicole Schmidhofer, ki je že včeraj najbolje opravila z vsemi pastmi proge v Lake Louise, druga je bila njena rojakinja Cornelia Hütter, tretja pa Švicarka Michelle Gisin. 

Preberite še:

Komentarji: